Ny studie: Å ha mobilen i lomma ødelegger spermen til menn

Kan resultere i «kokt» sperm.Det har vært mye diskusjoner om stråling fra mobiltelefoner og PC-er kan være skadelig. I en artikkel fra Aftenposten kommer det fram at det ikke er utført nok forskning til å avvise at stråling er farlig.

Ifølge avisa skal det ikke være noe grunn til å anta at mobiltelefonenes stråling påvirker oss på annen måte enn eventuelt å varme opp området rett ved telefonen.

Men det er akkurat dette en ny studie nå advarer mot, ifølge Telegraph.

Nettsiden skriver at eksperter innenfor fertilitet og befruktning råder menn til å ikke ha mobilen i lomma.

Årsaken skal være at strålingen og varmen fra telefonen «koker» spermen.

Reduserer fruktbarheten til menn


Ifølge en forskningsrapport fra 2011 kom det også fram at menns sædceller dør raskere dersom de blir utsatt for stråling fra dataenheter som er tilkoblet trådløst Internett, skriver TV 2.

Allerede i 2004 ble det kjent at PC-bruk kan skade sædcellene, skriver VG. Ifølge en amerikanske studie kan varmen fra en laptop øke temperaturen i pungen, som igjen kan gi betydelig negativ effekt på sædcellenes kvalitet.

I den nye studien som Telegraph omtaler, kommer det nå fram at det å ha mobilen i lomma også kan redusere sædkvaliteten og fruktbarheten til menn.

Spesialistene fant at spermnivået til menn som hadde telefonen i lomma, ble hardere rammet sammenlignet med dem som ikke hadde det.

Professor Martha Dirnfeld, fra Technion-universitetet i Haifa, forteller til avisa at spermen ble veldig redusert.

- Vi analyserte mengden av aktive «spermsvømmere» og kvaliteten på de. Her fant vi at spermen ble betydelig redusert.
- Vi tror dette er forårsaket av en oppvarming av spermen fra telefonen og ved elektromagnetisk aktivitet.