Ny forskning: Sjokolade kan gjøre deg smartere

Gladnyhet for alle sjokoladeelskere!




  1. Du kan bli smartere


    Spiser du sjokolade regelmessig, kan du forbedre hjernefunksjonen, skriver The Telegraph. I en ny studie publisert i tidsskriftet Appetite, står det at sjokolade øker den kognitive kapasiteten. Altså evnen til å blant annet lære nye ting, planlegge, huske, bruke språk og utføre handlinger.

    Sjokolade kan også bidra til å bremse kognitiv svikt hos eldre, skal vi tro studien.


  2. Kan gi bedre hukommelse


    I 2014 skrev VG om ny forskning som hevder at kakaobønner kan gi deg bedre hukommelse.

    Det er forskere ved Columbia Universitetet i New York som har kommet frem til at flavonoider fra kakao kan påvirke hjernen positivt. Ikke bare kan kakao stanse hukommelsestap, men også reversere tapet, mener forskerne.

    – Personer som hadde en hjerneaktivitet og minne som en typisk 60-åring, minnet mer om 30-40 åringer etter testperioden, sa sjefen for forskningen, Scott A. Small, ifølge VG.

    (FOTO: Colourbox)


  3. Bra for blodtrykket


    Flere studier har vist at kakao kan ha positive effekter på blodtrykket. Flavonoidene i kakao hindrer kolesterol fra å danne et belegg på innsiden av blodårene, skriver Norsk Helseinformatikk.

    Dermed reduseres risikoen for åreforkalkning, trange blodårer og blodpropp.


  4. Bra for slankere, overvektige og diabetikere


    En svensk studie viser at mørk sjokolade er spesielt bra for blodsukkeret ditt, skriver VGs vektklubb.

    – Mørk sjokolade og blåbær kan anbefales både til overvektige og diabetikere. Risikoen for å gå opp i vekt reduseres hvis man spiser det, sier Kerstin Brismar, professor og forsker ved Karolinska Institutet, til VG.


  5. Godt for hjertet


    I Klikk.nos sak «Fem tips som gjør sjokoladespising sunt», har de snakket med kardiolog Frederic Kontny, tidligere ansatt ved Volvat. Han sa følgende til nettstedet:

    – En rekke studier har vist at sjokolade kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. Effekten tilskrives den antioksidative virkningen av stoffet epicathechin i kakaobønnen, sier Kontny.


  6. Gir en lykkefølelse


    (FOTO: Colourbox)

    Mange hevder de får en lykkefølelse av å spise sjokolade. Og det kan være noe i det. Forskere har nemlig funnet ut at mørk sjokolade bidrar til å utløse kroppens eget lykkestoff: endorfiner.


  7. Økt sexlyst


    Den (tidligere nevnte) danske forskeren Arne Astrup hevder kvinner som spiser sjokolade har mer sexlyst og et mer aktivt sexliv enn kvinner som dropper sjokolade, skriver Adressa.


  8. Det er godt (Bedre enn klining?)


    Det er viktig å kose seg i blant, og sjokolade fungerer ypperlig til formålet. En studie omtalt av Forskning.no sammenlignet sjokolade og klining. Frivillige par i 20-årene ble testet, og resultatet var soleklart.

    – Det finnes ikke tvil om at sjokolade slår kyssing med hendene på ryggen når det kommer til å gi langvarig nytelse for kropp og hjerne, sa forskeren David Lewis.

    – Nytelse som i mange tilfeller varte fire ganger lenger enn det heftigste kyss.


Husk at sjokolade også inneholder ting som ikke er sunt for oss, så ikke overdriv spisingen. Dessuten er det viktig å påpeke at det er mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold (gjerne over 70 prosent) som i mindre mengder kan være helsebringende.  



Flere saker fra Scandinavia Online-sider:

Skjønner du dette p-skiltet?

ELBIL24.NO

Skjønner du dette p-skiltet?

elbil24.no

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder