Vis mer

Ny forskning: Sjokolade er bra for hjertet

Gode nyheter for alle sjokoladeelskere.

(upublisert) Opprettet


Sjokolade senker risikoen for hjerteinfarkt, skal vi tro en ny svensk studie.

Forskerne kartla kostholdsvanene til nesten 68.000 middelaldrene og eldre personer. Ingen av deltakerne hadde påvist hjerte- eller karsykdommer fra før. I løpet av de neste tolv årene ble 4.417 av personene i studien rammet av hjerteinfarkt, skriver Upsala Nya Tidning.

Blant de som spist sjokolade jevnlig var hjerteinfarkt mindre vanlig enn hos de som sjelden eller aldri spise sjokolade.

De som spiste sjokolade minst tre til fire ganger i uken, hadde 13 prosent mindre risiko for å bli rammet av hjerteinfarkt enn de som spiste mindre enn en gang i måneden, viser studien.

- Elsk med måte


VG har snakket med Jøran Hjelmeseth, leder Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold, og professor ved Universitetet i Oslo. Han peker på at man til tross for studien, ikke kan si med sikkerhet at sjokolade reduserer risikoen for hjerteinfarkt.

- Det kan rett og slett handle om at de hadde sunnere vaner enn ellers. Men når det er sagt: Et moderat forbruk av sjokolade skader ikke. Og i små mengder kan sjokolade være bra for deg. Men man skal elske med måte, sier Hjelmeseth til avisa.

Flere fordeler


Det er en rekke studier som avdekker positive effekter ved å spise litt sjokolade.

En fersk studie viser at regelmessig inntak av sjokolade kan forbedre hjernefunksjonen, skriver The Telegraph. I en studie publisert i tidsskriftet Appetite, står det at sjokolade øker den kognitive kapasiteten. Altså evnen til å blant annet lære nye ting, planlegge, huske, bruke språk og utføre handlinger.

Andre studier hevder at litt sjokolade blant annet kan ha positiv påvirkning for blodtrykket, sexlysten og hukommelsen.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.