Norge kan forby snus med smak

Norske helsemyndigheter vurderer å forby smakstilsetninger i snus.

(upublisert) Opprettet
Bakgrunnen er at EU i fjor vedtok et direktiv som forbyr smakstilsetninger som vanilje, lakris, mentol eller lignende i sigaretter og rulletobakk. Direktivet sier ingenting om snus, men er et minimumskrav. Det vil derfor være naturlig for Helsedirektoratet å vurdere om forbudet også bør gjelde snus, skriver VG. – Det er korrekt at vi for tiden vurderer om vi skal anbefale et forbud mot enkelte smakstilsetninger i snus, sier avdelingsdirektør for folkehelse i Helsedirektoratet, Hilde Skyvulstad. Snus med smak utgjør 30 prosent av det totale snusmarkedet i Norge.
Helsedirektoratet har som mål å levere anbefalingen om nye snusregler til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i løpet av neste måned. Direktoratet understreker at man ikke har konkludert med noe som helst i saken ennå. EU-direktivet som forbyr smakstilsetninger i røyketobakk, er ennå ikke tatt inn i EØS-avtalen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.