Vis mer

Nordmenn ble spurt hvilken sykdom vi frykter mest. Dette svarte vi

Ingenting skremmer folk flest mer enn tanken på å få kreft, selv om risikoen for at man dør av hjerte-/karsykdom er større.

(upublisert) Opprettet

Det viser tall fra TNS Gallups Helsepolitiske Barometer. Over 1.700 personer over 16 år er spurt om hvilken sykdom eller type lidelse de er mest redd for å bli rammet av.


Hele 58 prosent er mest redd for kreft, som står for 27 prosent av dødsfallene i Norge i året.


Bare 7 prosent av befolkningen er mest redd for å bli rammet av Norges hyppigste dødsårsak, hjerte-/karsykdommer, som tilskrives 30 prosent av dødsfallene.


– Mye skyldes nok at kreft er en vanligere dødsårsak i yngre alder, så folk blir mer redd for det, mens færre unge dør av hjerte-/karsykdom, sier generalsekretær Lisbet Rugtvedt i Nasjonalforeningen for folkehelsen til NTB.


Alt i alt mener hun nordmenn har et realistisk syn på hva man kan dø av.


– Uansett hjelper det lite å være redd, det viktigste er å være bevisst og å passe på livsstilen sin.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.