Nedgang i bruken av alternativ behandling

- Kan tyde på at vi er blitt mer kritiske til bransjen, sier forskningssenter.

(upublisert) Opprettet

Siden 2012 er bruken av homøopati nesten halvert i Norge, mens akupunktur er redusert med nær en tredel. Folk er blitt mer kritiske, tror forskningssenter.

Oversikten over bruk av alternativ medisin ble lagt fram av Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM) i forrige uke, skriver fritanke.

Undersøkelsen viser hvor mange som har mottatt alternativ behandling i eller utenfor helsevesenet.

Til tross for tilbakegangen, er akupunktur fortsatt den vanligste alternativbehandlingen. 9,5 prosent sier de har fått slik behandling. 6 prosent sier de har fått massasjebehandling, og da er massasje hvor målet kun er økt velvære holdt utenom.

Målingen viser en tilbakegang for samtlige behandlingsformer hvor det finnes tall fra både 2012 og 2014.

– De siste årene har det vært mer oppmerksomhet i massemediene og samfunnsdebatten rundt utøverne av alternativ behandling.

- Manglende krav til medisinsk kompetanse har blitt presentert gjentatte ganger som en mulig indirekte risiko. Dette kan kanskje tyde på at opinionen er blitt noe mer kritisk til bransjen, tror NAFKAM-leder Vinjar Fønnebø. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.