Nå kan du leie noen å ligge i skje med

- Når en fremmed faktisk holder rundt deg åpner det deg opp for…sannhet.

Nå kan du leie noen å ligge i skje med
(upublisert) Opprettet


Å tilby profesjonell kosing høres kanskje litt rart ut. Men denne tjenesten er blitt mer og mer populær, blant annet i USA og England. Det er ikke seksuelt, kun kos. Som stryking gjennom håret, klemmer, stryking på armene og å ligge i skje.

Såvidt SOL kjenner til er tilbudet ikke kommet til Norge ennå, men yrket har fått stor oppmerksomhet i flere medier den siste tiden, og en Buzzfeed-video om tjenesten har gått viralt. Men dette er likevel ikke helt nytt. 

Amerikanske Samantha Hess har jobbet som profesjonell koser siden 2013.

- Jeg betegner mine tjenester som en «massasje for sinnet». Det skal forynge deg og få deg til å føle åpenhet og glede, ved at vi nullstiller systemet ditt fra topp til bunn, uttalte hun til Business Insider i 2014.

Hess kom på ideen i 2012, da hun kom ut av et 13 år langt forhold og følte behov for en tjeneste som ikke fantes.

- Jeg var ikke klar for et nytt forhold, men hadde et stort behov for å bli akseptert og elsket, sier hun.

Nå tar Hess 500 kroner for en time, og tilbyr kos til alle typer fremmede.

Koser med 20 andre


I London tilbyr Anna Nathan Shekory og Tom Fortes Mayer såkalte «Cuddle Workshops», eller kose-verksted på norsk. Her møtes 20 fremmede for å gi og motta kos i fire timer, skriver Daily Mail. Ifølge initiativtakerne skal kose-verkstedet være et «trygt sted hvor folk kan delta i terapautisk ikke-seksuell berøring».

Kosing frigjør det såkalte kjærlighetshormonet oxytocin, som ifølge Shekory øker folks selvtillit og gjør dem mer komfortable.

- Åpner deg opp for sannhet


Nettstedet Buzzfeed ville teste hvordan folk opplevde en time med en profesjonell koser. I videoen som nå er grått viralt viser de hvordan fire unge personer reagerer når de får en slik time.

- Jeg er så glad, det var så koselig. Akkurat som om vi gikk fra å være fremmede til å bli bestevenner på en, to, tre, sier den ene.

- Jeg kom inn hit som en selvgod liten drittunge, og tenkte at «disse folka kan ikke nå inn til meg». Men når en fremmed faktisk holder rundt deg åpner det deg opp for…sannhet, sier en.

En tredje sier at  selv om kosingen var en stor del av det, følte han at samtalene, og det å bry seg om hverandre, var det som stod i fokus.


Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer