Nå er det høysesong for kennelhoste

Se opp for disse symptomene.

Nei, hunden trenger ikke å ha vært på kennel for å bli rammet av kennelhoste. Sykdommen er en infeksjon i de øvre luftveiene, og kan sammenlignes med en kraftig forkjølelse.
Kennelhoste kan forekomme hele året, men det dukker, ifølge dyreklinikk.no, opp absolutt flest tilfeller i høst- og vinterhalvåret. Sykdommen smitter fort, så det lønner seg å unngå kontakt med hunder som er syke. Ifølge kennelhoste.com, er det mest vanlig at sykdommen spres via dråpesmitte når hunden nyser eller hoster. Smitten kan også spre seg mellom hunder som deler leker, vannskål eller annet utstyr. De fleste hunder plukker opp sykdommen på steder hvor det er mange hunder, som ved kennel, utstilling, konkurranser, kurs og gruppetreninger. Hunden din kan være smittet uten at du merker noe. Symptomene dukker ikke opp før mellom fem og 30 dager etter smitte.

Vær obs på disse symptomene:

- Tørr og kraftig hoste - Hoste som resulterer i oppkast - Feber - Nedsatt apetitt - Svekket allmenntilstand Noen blir sykere enn andre, men det er viktig at en hund med kennelhoste tar det med ro og får nok hvile. Halsbånd kan forverre symptomene, så det kan være lurt å bruke sele under sykdomsperioden. Det finnes ulike grader av kennelhoste. Noen typer forårsakes av virus, mens andre skyldes bakterier. Hunden kan gi vaksine mot kennelhoste, men den gir ingen fullstendig beskyttelse. Vaksinerte hunder vil likevel få en mildere form for kennelhoste.
Kilde: dyreklinikk.no, kennelhoste.no