Matbutikkene blir strengere mot kyllingprodusenter

- Vi tar dette meget alvorlig.

(upublisert) Opprettet

Coop er én av flere dagligvareaktører som stiller strengere krav til sine kyllingleverandører etter at det ble kjent at halvparten av alle kyllinger er smittet med en ny antibiotikaresistent bakterie, skriver Nationen.

Coop har innkalt sine to kyllingprodusenter, Nortura-eide Prior og Den Stolte Hane, til et møte senere denne uken, forteller informasjonsdirektør Kristin Paus.

– Vi tar dette meget alvorlig. Vi har et møte med våre kyllingleverandører denne uken, og der er intensjonen å jobbe sammen for å komme fram til gode løsninger på problemet med antibiotikaresistente bakterier, sier Paus.

Også NorgesGruppen er kritisk til dagens antibiotikabruk og varsler at de vil stille krav til sine produsenter om å fase ut fôrtilsetningsstoffet Narasin, som eksperter mener kan føre til antibiotikaresistens.

– Behovet for å tilsette parasitthemmende midler i kyllingfôr kan være et tegn på at matproduksjonen ikke er tilstrekkelig bærekraftig. Vi vil sammen med våre leverandører se om det er sider av dagens kyllingproduksjon som bør endres. For eksempel mener vi produsentene av kylling bør utvikle produksjonsstandarder som gjør det mulig å fase ut Narasin, sier Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i NorgesGruppen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.