Mange tror barn tar skade av vaksiner

FHI: - Sykdommene man vaksinerer mot, er langt farligere.

(upublisert) Opprettet

Nesten en av fem tror barn kan få alvorlige bivirkninger eller senskader av vaksinene som blir gitt til dem, viser en måling.

I målingen som InFact har gjort for VG, er det de i aldersgruppen 45-64 år som er de mest kritiske til å vaksinere barn. Her svarer 20,5 prosent bekreftende på spørsmålet om de tror barn kan få alvorlige bivirkninger eller senskader av vaksiner.

Det norske vaksineprogrammet inneholder vaksiner mot til sammen elleve forskjellige sykdommer. I meningsmålingen svarer 18,1 prosent at de tror barna kan ta skade av vaksiner.

– Sykdommene man vaksinerer mot, er langt farligere enn vaksinenes bivirkninger. De aller fleste som får plager, rammes mildt og kortvarig. De alvorlige hendelsene er det få av. Det skjer, og det er selvfølgelig tragisk, men det er ikke vanskelig å gjøre avveiningen mellom hva som er farligst av vaksinering eller ikke-vaksinering, sier direktør Britt Wolden ved vaksineavdelingen hos Folkehelseinstituttet.

Hun sier de forsøker å identifisere de gruppene som vaksinerer barna i mindre grad enn andre. På den måten kan de klare å tilpasse informasjonen bedre. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.