Annonse

Lege: Kvinner med mensen bør få betalt fri

Og professoren har et klart svar til skeptiske menn.

Lege og professor Gedis Grudzinskas, som til daglig jobber ved et av Londons mest prestisjefylte privatsykehus, vekker oppsikt med sine uttalelser til britiske Daily Mail.

Tre dager mensenfravær i måneden

Gynekologi-professoren foreslår nemlig at kvinner med menstruasjonssmerter bør få betalt fravær for opptil tre dager hver måned. Han mener menstruasjonsfraværet på opptil 36 dager i året må komme i tillegg til sykefraværet.   - Det er jo ikke en sykdom, sier legen til avisa.

- Vil øke motivasjonen og produktiviteten

Grudzinskas mener at om kvinner slipper å jobbe de dagene de ikke følger seg vel, vil motivasjonen og produktiviteten øke når faktisk de er på jobb. Han mener månedlig fravær ikke vil få uheldige konsekvenser for kvinners karrerieutvikling. - Det dreier seg om en til tre dager i måneden, påpeker legen.

Klar melding til skeptiske menn

På spørsmål om hva han tror menn vil synes om at kvinner får opp til 36 dager betalt fravær i året, svarer han: - Det er ikke menn som må bli gravide, gå gjennom prøverørsbefruktning og fødsler. Menn må bare forstå det.  Daily Mail skriver at menstruasjonsfravær er innarbeidet i flere asiatiske land. I Indonesia, for eksempel, skal kvinner ha krav på to dager fravær i måneden.