La henne sove! Kvinner trenger mer søvn enn menn

Her er 5 ting alle kvinner må vite om søvn.
 1. Kvinner sover lenger enn menn


  På nettsiden Jawbone kommer det fram at kvinner i gjennomsnittet sover cirka 20 minutter mer enn menn hver natt.

  Ifølge Jawbone tilsvarer dette cirka fem dager med søvn hvert år.


 2. Kvinner trenger mer søvn enn menn


  Det er kanskje ikke så rart at kvinner sover lenger enn menn:

  Forskere ved Duke University i Nord-Carolina hevder nemlig at kvinner faktisk trenger mer søvn enn menn. Ifølge Daily Mail er grunnen til dette at kvinner gjør flere ting på en gang.

  – Jo mer du bruker hjernen din i løpet av dagen, jo mer har du bruk for restituering og søvn, sier Jim Horne til Science World Report og legger til:

  – I løpet av søvnen vil cortex, som har ansvaret for hjerneaktiviteten for blant annet tanker, hukommelse, språk, frakoble seg fra sansene og begynner å gjenoppbygge seg selv.


 3. Kvinner har lettere for å sovne tidligere


  Ifølge Psychologytoday.com er kvinners biologiske klokke satt en time tidligere enn menn, noe som gjør dem mer tilbøyelig til å sovne tidligere, men også til å våkne tidligere.

  Det kommer også fram i artikkelen at kvinner har en sterkere tilbøyelighet for aktivitet tidlig på dagen enn hva menn har.


 4. Kvinner kan bli lettere deprimert av for lite søvn


  Ved Duke University har de også funnet ut at for lite søvn også ha en større negativ effekt på kvinner, enn for menn.

  Studien forteller at kvinner lettere kan bli sinte, direkte syke og deprimerte om de ikke får nok søvn – noe som ikke skal være et problem for mannfolka.


 5. Kvinner sover dårligere under menstruasjon


  Ifølge studier gjort av National Sleep Foundation sover mange kvinner dårligere når de har mensen. Den amerikanske gynekologen Dr. Karen Denton sier til Huffington Post at det kan være flere grunner til akkurat dette:

  Kroppstemperaturen stiger noe under menstruasjon, humørsvingninger kan gjøre at man føler seg mer engstelig eller deprimert og kvalme, hodepine og mageproblemer kan gjøre at det er vanskeligere å føle seg komfortabel.
Legg til sol_no på SnapChat