Ikke spytte dem ut: Derfor bør du spise frøene i vannmelonen

Ikke spytte dem ut: Derfor bør du spise frøene i vannmelonen

De er spekket med ting som er bra for deg.

(upublisert) Opprettet
Vannmelon er perfekt sommermat eller for å slukke tørsten i varmen. I tillegg til at frukten er proppet med vitaminer, kalium og magnesium, inneholder den kun 35 kalorier per 100 gram.

Mange velger kanskje å kjøpe stenfri vannmelon eller spytter ut de små frøene, men skal vi tro ekspertene, kan det være lurt å ta vare på dem. Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt, kan du spise faktisk spise stenene også, ikke bare fruktkjøttet.

Kan senke kolesterolet


Nei, det vil ikke vokse små vannmelonplanter i magen din når du spiser frøene, men det vil skje mye annet i kroppen.

Vannmelonkjernene er nemlig rike på proteiner, skriver Huffington Post. Men ikke nok med det. De inneholder også B-vitamin, magnesium, enumettet fett og flerumettet fett, noe som kan ha en positiv innvirkning på kolesterol og betennelser. Det kan, ifølge nettsiden, også senke risikoen for hjertesykdommer og slag.

Smaken på frøene skiller seg mye fra smaken på selve fruktkjøttet. De kan minne om solsikkrefrø, men har en litt mindre nøtteaktig smak.

Plant frøene


Syns du de er kjedelige i seg selv, tipser Godt.no om at du kan prøve å tørke eller riste frøene for å fremheve smaken.

Og hvis du ikke skulle klare å spise opp alle frøene, kan du faktisk plante dem også. De kan være litt vanskelige å få dreisen på, men hvis du ikke får frukt, får du i det minste en fin plante. Etter du har vasket og tørket frøene, er de klar for jorda.

Les fremgangsmåten her eller se denne instruksjonsvideoen:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer