Vis mer

I denne alderen mister du flest venner

Ny studie viser det er tidligere enn vi kanskje tror.

(upublisert) Opprettet
Mange har nok opplevd at venner kan komme og gå. Gjennom hele livet møter vi nye mennesker, mange av dem passerer kanskje bare forbi, mens andre blir venner livet ut.

De fleste av oss trenger andre mennesker i livet vårt, og venner er både viktig for livskvalitet og helse. Vi føler en tilknytning og tilhørighet til vennene våre, men når mister vi egentlig flest venner?

Ifølge en fersk studie har forskere sett nærere på nettopp dette. Og de fleste av oss mister venner tidligere enn vi tror. 

Påvirket av sosiale medier


Studien sier at jo eldre vi blir, jo flere venner får vi, men samtidig mister vi flere venner etter vi har fylt 25 år. Herfra mister vi venner resten av livet, skriver Independent.

Studien viser også at vi blir mer påvirket av sosiale medier og at det har bidratt til å utvide definisjonen «venn». Ved bruk av Facebook, Instagram, Snapchat og andre sosiale medier er det lett å holde kontakt med både gamle og nye venner.

Derfor er studien basert på hvor mange du ringer på telefonen i måneden, og ikke på hvor mange følgere du har på Instagram eller hvor hvor mange du er venn med på Facebook.


Menn har lite kontakt med vennene sine


I en meningsmåling utført av The Movember Foundation, gjengitt av Vice, kom det fram at menn som regel har mindre kontakt med venner enn hva kvinner har. 12 prosent av menn over 18 år har ifølge meningsmålingen ikke en nær venn de vil diskutere alvorlige tema med.

I tillegg sa en fjerdedel av mennene at de hadde kontakt med kompisene sine mindre enn en gang i måneden, mens ni prosent sa de ikke kunne huske sist gang de hadde kontakt med vennene sine.

Forskning utført av Verdens helseorganisasjon viser også at dette kan ha betydelig innvirkning på menns helse på lang sikt, noe som kan føre til risiko for depresjon, angst og selvmord.

Vi ringer skjeldnere jo eldre vi blir


Tilbake til den nylige studien Independent omtaler. Forskerne fant ut at en gjennomsnittlig mann på 25 år kontakter rundt 19 personer hver måned. En kvinne på samme alder kontakter i gjennomsnitt 17,5 mennesker. Så denne undersøkelsen mener unge menn har mer kontakt med vennene sine enn kvinner.

Likevel vil dette tallet synke med årene. Ved en alder av 39 ringer menn og kvinner bare 12 og 15 personer per måned.

Årsaken til at venner avtar med årene er fordi unge mennesker er nysgjerrige og opplever nye ting hele tiden. Dette medfører at de også møter nye mennesker de vil bli kjent med.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.