Annonse

Hvaloppkast, oksesperm og morkake: Dette inneholder sminken din

Dette vil du kanskje ikke vite.



Mange har ingen anelse om hvilke ingredienser som befinner seg i sminken, barberskummet eller parfymen. Ambergris, lanolin og pigment red 101 høres helt greit ut, men blir kanskje litt eklere når du vet at det bare er andre navn på hvaloppkast, fett fra dyrepels og rust.

Dette er noen av ingrediensene i sminken og velværeproduktene dine, du kanskje ikke vil vite om:


  1. Snegleslim


    FOTO: Scanpix Denmark / NTB Scanpix

    Den typen glykolsyre og elastin som man finner i snegleslim, finner man også i mange fuktighetskremer. Grunnen er at dette sekretet beskytter mot rifter, bakterier og UV-stråler, skriver Metroxpress.


  2. Fett fra dyrehår


    FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix

    Lanolin er et annet ord for «fett fra dyr med ull». Lanolin kan blant annet komme fra sauer som ikke har badet på svært lang tid, og hvor ulla ikke har blitt klippet, skriver nettstedet Cracked. Ullfettet som klemmes ut av ulla brukes både til skopuss og bunnstoff til båt.

    Og til å smøre ut i ansiktet ditt. Det er også en god sjanse for at du har hatt det på leppene, og faktisk også i munnen, siden dette er stoffet som gjør lebestifter klebende.


  3. Hvaloppkast


    FOTO: Splash News / NTB Scanpix

    Ambergris, som praktisk talt er hval-oppkast, er en voksaktig substans som har blitt brukt i parfymer i flere tiår, skriver New York Times.

    Nå har mange parfymeprodusenter gått over til å bruke syntetisk ambergris siden det naturlige er veldig dyrt.


  4. Oksesperm


    FOTO: Samfoto / NTB Scanpix

    Oksens sæd gjør tilsynelatende underverker for håret. Den skal være en god kilde til fuktighet, skriver Metroexpress.


  5. Haileverolje


    FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix

    Squalene er rett og slett olje klemt ut av leveren til en hai. Det finner du blant annet i mange fuktighetskremer, solkrem, øyensminke, lebestift og badeolje, skriver Cracked.


  6. Døde alger


    FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix

    Diatoméjord eller kirselalger brukes både i tannkrem og sminke.


  7. Rust


    FOTO: Shutterstock / NTB Scanpix

    Har du noen gang sett at det står «pigment red 101» på listen over ingredienser? Da smører du rett og slett ansiktet inn med rust.
    Denne ingrediensen kalles også «ferrous oxide» og «pigment brown 6».


  8. Morkake


    FOTO: Samfoto / NTB Scanpix

    Ekstrakter fra morkaken til både mennesker og dyr er faktisk kjent for å gi fuktighet til hud og hår. Derfor finnes dette i flere skjønnhetsprodukter, skriver Totalbeauty.

    Dette høres jo ganske spesielt ut, men ifølge Daily Mail skal A-kjendiser som Victoria Beckham and Simon Cowell sverge til hudbehandlinger med morkake. Men når kosmetikk inneholder morkakeekstrakt kan det også gi kroppen hormoner den ikke skulle hatt, og som ikke er gunstige for oss.



Legg til sol_no på SnapChat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder