Hundekos tok helt av - 400 på venteliste

Da studenter i Trondheim ble tilbudt hundekos i eksamenstiden ble pågangen svært stor.Ved Universitetet i Bergen har de allerede hatt suksess med å tilby studenter å kose med hunder i eksamensperioden, for å minske stress. Da det samme ble tilbudt på Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU) i Trondheim tok det helt av.

På en halvtime var de 120 plassene fylt opp, og hele 400 studenter er satt på venteliste, skriver trd.by.

- Man blir rolig


I 10 minutter får studentene leke og kose med hundene. Det er satt opp timeplan, og hver time kommer det nye hunder til, slik at hundene ikke blir utslitt.

Ingrid Medalen, som snart skal opp til eksamen i matematikk og informatikk, sier til Universitetsavisa at det er et fint avbrekk med en kosestund med hundene.

- Man blir rolig av å ha en hund i fanget. Dette var et fint avbrekk for meg, og ga meg motivasjon til å fortsette lesingen, sier Medalen.

Handelshøyskolen BI i Oslo inviterte også til valpekos før eksamen i juni, men dette førte til stor debatt og enkelte var bekymret for at tilbudet ville stresse hundene. Det endte til slutt med at arrangementet ble endret, og at det ble kosing med kosedyr-valper istedenfor levende dyr.

Gode helseeffekter


Å kose med hunder har mange gode helseeffekter.  Ifølge forskning.no synker både blodtrykk og puls når man kjæler med firbente venner.

Ifølge den Den amerikanske hjerteforeningen knytter de fleste hundeeiere så sterke bånd til kjæledyrene sine at bare det å være i nærheten av dem demper eierens reaksjoner på stress.

Som om ikke dette var nok til å sette deg ned og klappe en hund med en gang, har forskere i USA i tillegg funnet ut at det å bruke tid sammen med dyr er en mer effektiv måte å redusere stress på, enn å snakke om problemer med en venn eller partner, skriver VG.


Legg til sol_no på SnapChat