Gode nyheter: Kaffe gjør deg yngre

Drikk kaffe med god samvittighet.Kroppens sanne alder kan avsløres av blodet, viser ny forskning. Svenske forskere har oppdaget en samling av proteiner i blodet som nøyaktig avslører kroppens utseende og alder, skriver Ekstrabladet.

Der kommer det blant annet fram at røyking og brus gjør kroppen to til seks år eldre, mens kaffe og fet fisk gjør den yngre.

I fjor skrev VG om en amerikansk studie som konkluderte med at lettbrus-drikkere får langt mer farlig magefett enn de som ikke drikker lettbrus. Kaffe derimot, den kan du drikke med god samvittighet.

SOL har samlet 6 grunner til at du kan drikke kaffen med god samvittighet:

 1. Får fart på hjernen


  Vil man få fart på hjernen, er koffein og druesukker tingen. Spanske forskere har funnet ut at koffein og druesukker ser ut til å forsterke hverandres effekt, og at kombinasjonen av de to stoffene kan øke hjerneaktiviteten, skriver Forskning.no.

  - Hovedfunnet vårt er at kombinasjonen av de to stoffene forbedrer kognitiv prestasjon ved å holde i gang konsentrasjonen og hukommelsen.


 2. Det magiske tallet er tre


  Ifølge KK.no har tidligere studier vist at kaffe blant annet kan motvirke depresjoner, forhindre diabetes og beskytte mot Parkinson og Alzheimer.

  I en studie fra 2013 kom det fram at kaffe også kan være bra for leveren.

  – Disse funnene bekrefter tidligere antakelser om at kaffe er bra for helsen - og spesielt for leveren, sier hovedforfatter av studien, Dr. Carlo La Vecchia.

  Og ifølge forskerne er det tre kaffekopper om dagen, som er det magiske tallet, skriver Daily Mail.


 3. Trening og kaffe er bra for deg


  Et par kopper før trening virker ikke bare oppkvikkende, kaffe kan også redusere noe av ubehaget i muskler ved intens fysisk aktivitet, antyder studie.

  Personer som ofte drikker det sorte gullet og de som til vanlig holder seg unna, kan oppleve å bli mindre sensitive for smerter i lårmusklene, skriver Forskning.no.

  KK skriver at koffein nemlig kan ta knekken på noen av smertene du kan oppleve å få under en treningsøkt. En studie foretatt ved University of Georgia viser at om du drikker kaffe før treningen, kan det føre til at muskelsmertene du kan oppleve etter treningen kan reduseres med opptil 50 prosent.


 4. Kan redusere risikoen for kreft


  Den hjelper ikke mot alle typer kreft, men koffein og klorogensyre kan bidra til å senke risikoen for livmorkreft hos kvinner.

  Det viser en ny undersøkelse der forskere fra Imperial College London har sammenlignet inntaket av ulike matvarer og risikoen for kreft i livmoren.

  De som drikker mye kaffe bidrar også til å senke risikoen for kreft i leveren. Topper du det med et eple om dagen, vil du senke risikoen ytterligere.


 5. Minsker risikoen for alzheimers og demens


  I en artikkel fra KK.no kommer det fram at kaffe kan bidra til å minske risikoen for alzheimers og demens. Dette ble gjort klart i en studie som ble utført i Sverige over 20 år. Deltakerne ble fulgt over to tiår hvor inntaket deres av kaffe ble nøye målt.

  Deltakerne som drakk fem kopper om dagen sank risikoen for å få alzheimers eller demens med hele 65 prosent.


 6. Påvirker forbrenningen din


  Klikk.no skriver at koffein øker forbrenningen noe som gjør at kaffe kan påvirke forbrenningen din. Dette gjelder derimot ikke kaffe latte og cappuccino.
  – Hvis du drikker for mye kaffe latte og cappuccino går du opp i vekt. Bytt heller til espresso eller vanlig, svart kaffe. Det smaker godt og er helt uten kalorier, sier ernæringsfysiolog, Cathrine Borchenius til klikk.no.

  Den sorte kaffen kan hjelpe å holde oss slank. Dette skyldes at koffein kan sette i gang stoffskifte og fettforbrenningen din – som samtidig reduserer risikoen for diabetes 2 og overvekt, skriver KK.no.
Legg til sol_no på SnapChat