Vis mer

Går du på denne måten kan du forbrenne fett i 24 timer

Motbakke er trikset.

(upublisert) Opprettet


Du har garantert hørt det før: Gå er bra for helsa.

Men visste du at når du først går, bør du gå i motbakke? I en artikkel fra Prevention kommer det fram at en av de beste måtene å forbrenne fett på er å gå i oppoverbakke.

Derfor bør du gå i motbakke: 

 1. Forbrenner fett opptil 24 timer


  Ifølge nettsiden Prevention skal en gåtur i motbakke være skånsomt mot ledd, samtidig som du vil forbrenne fett opp til 24 timer etter treningsøkten.

  På tredemølle kan stigningen gå helt til 15 prosent. I dette programmet skal du gradvis øke både fart og stigning.

  Trener du riktig vil stoffskiftet arbeide hardere etter trening. Professor ved Warwick University sier at når kroppen blir pushet under trening, kan det ta opp til tre dager for stoffskiftet til å gå tilbake til «normalen».

  Det vil si at bare 20 minutter med høy intensitet er nok til å øke kaloriforbrenningen med opptil ti prosent.


 2. Forbrenner mer med høyere stigning


  KK.no skriver også at motbakke er genialt for forbrenning av fett. Går du på tredemølla svir du av langt flere kalorier dersom du øker stigningen.

  Det er tyngre å springe i motbakke, men tempoet avgjør du som sagt selv.

  Studier viser at en kvinne som går 30 minutter på 5 prosent oppoverbakke på en tredemølle, forbrenner opp mot 35 prosent flere kalorier enn en som gikk på kun to prosent oppoverbakke.


 3. 1, 2, 3, gå


  Også personlig trener og ekspert Kayla Itsines legger vekt på å gå i programmet sitt. Hun anbefaler å gå 35-40 minutt med en stigning på fem prosent (tredemølle) og en fart på 6.5, for å forbrenne fett.

  Men det flere som anbefaler gange hver dag. Iform skriver at hardcore treningstimer og beinharde intervaller ikke er den eneste veien til god grunnform og et sterkere kropp. Rask gange et par ganger i uken gjør også jobben.


 4. God trening


  Det er like sunt for helsen din at du går en tur, som at du løper, viser en undersøkelse publisert i tidsskriftet Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology.

  Treningsekspert Yngvar Andersen forteller til NRK at han ikke overrasket.

  – For helsa sin del, så kan de aller fleste oppnå det samme med rask gange som med løping. Man kan fint drive tøff trening ved å gå, sier han.

  Likevel mener han at det kommer an på hvordan du går.

  – Det er mange måter å gå på. Å gå raskt i ulendt terreng eller motbakke er for eksempel veldig bra trening. Og så lenge du går en viss lengde, blir det en fin treningsøkt.


 5. Gir fastere rumpe


  Det å gå i motbakke er ikke bare bra for fettforbrenningen, men det er også supert om du vil ha fastere rumpe. Det å gå er også bra for knær, hofter og ankler.

  Ifølge nettsiden treningstips får du fine legger, lår og rumpe av å gå. Både løping og gåing i motbakker og trapper er utrolig effektiv trening for både rumpe og lår.

  Bruker du tredemølle, ha incline (motbakke) på 6 eller mer. Jo brattere du løper/går, jo mer aktiviserer du rumpa, skriver Klikk.no.


 6. Bra for hjertet


  Norsk Helseinformatikk skriver at å gå en hurtig tur er like bra for hjertet som å jogge.

  I en studie utført ved Lawrence Berkeley National Laboratory, ville de finne ut om det var forskjeller på de ulike aktivitetene når det kommer til å kutte risikoen for høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes - og dermed redusere risikoen for hjertesykdom.
  Resultatene var like bra, men de som velger å gå må derimot bruke lengre tid på aktiviteten for å oppnå de samme fordelene som de som løper. Dette er fordi det er det totale energiforbruket som gjelder.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.