- G-punktet finnes ikke, men det gjør CUV

Bare å stoppe jakten, ifølge forsker.

(upublisert) Opprettet
G-punktet, som skal være plassert noen centimeter oppe i fremre skjedevegg, sies å være avgjørende for å oppnå vaginal orgasme. Punktet har lenge vært gjenstand for debatt, og ifølge Helsenett.no omtaler enkelte forskere punktet som «gynekologiens UFO».

- Det er ren fantasi

Det store spørsmålet er naturligvis: Finnes det, eller finnes det ikke? Nå hevder en italiensk forsker å sitte på svaret på spørsmålet forskere har stilt seg siden 80-tallet. - Det finnes ikke noe punkt, ingen knapp å trykke på. Det er en fantasi, sier Emanuelle Jannini, professor i endokrinologi og sexologi ved Tor Vergata-universitetet i Roma, ifølge Sveriges Radio.

Er CUV det nye?

I studien har Jannini undersøkt ultralydbilder fra samleier, og kommet frem til at det ikke er noe spesifikt punkt som stimuleres under en vaginal orgasme. Forskeren mener imidlertid at det oppstår en svært kompleks samhandling mellom klitoris, urinrøret og skjeden ved penetrering. Jannini foreslår derfor å skifte navn fra G-punkt til CUV (clitourethrovaginal complex) i vitenskapelig sammenheng.

- Fant G-punktet under obduksjon

G-punkt-debatten er neppe over med funnene i Janninis studie. I 2012 hevdet en russisk gynekolog å ha funnet G-punkt under obduksjon av en død kvinne. Ifølge forskning.no beskrev han punktet som en tydelig avgrenset, druestor sekkformasjon på skjedens fremre vegg. - Studien bekrefter den anatomiske eksistensen til G-punktet, som kanskje kan føre til den bedre forståelse av, og forbedring av kvinnelig seksuell funksjon, sa mannen bak funnet, Adam Ostrzenski, ifølge forskningsnettstedet.

Sexologer: - G-punktet finnes

I forbindelse med en annen G-punkt-studie i 2008, uttalte psykolog og sexolog Kristin Spitznogle følgende til Dinside.no: - G-punktet finnes - det er et faktum. Jeg har selv hatt G-punktsorgasmer helt siden jeg ble seksuelt aktiv, og stiller gjerne min egen kropp til disposisjon for forskningen om det kan bringe vitenskapen videre. Sexolog Gro Isachsen mener også at G-punktet er mer enn en myte. - Jeg har intervjuet hundrevis av kvinner som hevder de har funnet G-punktet, sa hun til VG etter at den russiske gynekologen hevdet å ha funnet G-punkt ved en obduksjon. Sexologene Kristin Spitznogle og Gro Isachsen mener G-punktet eksisterer. (Foto: Scanpix)Sexologene Kristin Spitznogle og Gro Isachsen mener G-punktet eksisterer. (Foto: Scanpix)

Eksperter: - Slik finner du det

For dem som fortsatt ikke har gitt opp, melder Klikk.no at «G-punktets mor» Beverly Whipple mener at kvinnen øverst er den beste stillingen for å stimulere g-punktet med penis ved samleie. Seksualrådgiver Kjersti Antonsen har imidlertid gitt følgende råd til Kvinneguiden.nos lesere: - Den enkleste måten å finne G-punktet på er å ligge på ryggen, gjerne med en pute under rumpa og fotsålene ned på sengen. Med en eller to fingre kan man lete på fremre skjedevegg, cirka fire til seks centimeter inn i skjeden, forklarte Antonsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.