Vis mer

Forskning: Tarmbakterier avgjør hvilken mat som passer kroppen din

Dette kan være starten på slutten for generelle ernæringsråd.

(upublisert) Opprettet


– Tiden ebber nå ut for offisielle og generelle råd til befolkningen. Vi er på vei til det personlig skreddersydde kostholdet, sier Professor Oluf Borbye Pedersen til Forskning.no.

Pedersen er leder avdelingen for gen- og bakterieforskning ved Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter ved Københavns Universitet, og uttalelsen kommer på halen av en banebrytende studie gjort ved vitenskapsinstituttet Weizmann i Tel Aviv i Israel.

Forskningsresultatene, som ble publisert hos Cell.com, viser at det er store forskjeller på hvordan kroppen til to forskjellige personer reagerer på samme måltid, sier hovedforfatter av forskningsrapporten Elan Elinav til australske ABC.

Ernæringsfysiologer tapte mot en datakode


Med utgangspunkt i informasjonen de hadde samlet inn fra de 800 deltagende i undersøkelsen skrev forskerne en algoritme og laget et dataprogram som skulle spå hvordan en ny gruppe personer ville reagere på forskjellige matprodukter.

Dataprogrammet traff hver eneste gang på sine spådommer, og gjorde bedre kostholdsanbefalinger for dem som deltok enn en erfarne ernæringsfysiologer.

Elinav mener på bakgrunn av dette at tarmbakterier må tas med i betraktning når det skal settes opp kostholdsplaner for overvektige eller personer med diabetes, skriver ABC.

Legg til sol_no på SnapChat 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.