Vis mer

Forskning: Kaffe kan redusere farene for leverskader

Nok en god grunn til å drikke kaffe med god samvittighet.

(upublisert) Opprettet


En studie som har blitt gjennomfør ved Southampton University indikerer at ved å drikke kaffe reduserer man sjansen for å utvikle skrumplever.

Nesten alle som misbruker alkohol, får fettlever, men bare en liten del utvikler leverbetennelse (hepatitt), og enda færre får skrumplever (levercirrhose), skriver Norsk Helseinformatikk.


– Levercirrhose er potensielt dødelig, og det egentlig ingen kur. Derfor er det banebrytende at man kan redusere risikoen for cirrhose ved å drikke kaffe, da det er en billig, lett tilgjengelig og lett-tolerert drikke, skriver lege, og hovedforsker bak studien, Oliver Kennedy i en mail til New York Post.

Studien tok for seg ni tidligere publiserte forskningsrapporter med til sammen mer enn 430.000 deltagere, og så på effekten av å øke det daglige kaffeinntaket med to kopper.

Resultatet viste at i noen av tilfellene ble risikoen for levercirrhose redusert med så mye som 44 prosent.

Les også: 9 gunner til at du kan drikke kaffen din med god samvittighet

Les også: Dette skjer med kroppen etter 31 alkoholfrie dager

Legg til sol_no på SnapChatVi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.