Forskning: Dette avgjør om du blir tiltrukket av noen

Hva gjør at vi finner noen tiltrekkende?Det finnes mange grunner til hvorfor vi finner et annet menneske tiltrekkende og attraktiv, og ofte blir vi tiltrukket til mennesker som forstår oss på et følelsesmessig plan, skriver Time Magazine.

En studie som nylig ble publisert i nettjournalen PNAS tar for seg, og bekrefter, denne teorien.

– Det å være i stand til å forstå en annen persons intensjoner og følelser er helt vesentlig for hvordan vi samhandler med andre, sier forskeren bak studien, Silke Anders, professor i sosial og affektiv nevrovitenskap ved Universitete i Lübeck.

SOL har samlet andre kvaliteter og faktorer som er med på å avgjøre hva vi blir tiltrukket av:


 


 1. Symmetrisk ansikt


  Det finnes mye forskning som sier at symmetriske ansikter eller kropper er en av tingene det motsatte kjønn ofte tiltrekkes av, skriver The Telegraph.

  Psychology Today hevder at en av grunnene til dette er fordi symmetri i en persons utseende er et tegn på at DNA'et til han eller henne ikke er skadet på grunn av oksidativt stress.


 2. Egne erfaringer


  – Vi vet at det er individuelle forskjeller på hvordan vi bedømmer hvor tiltrekkende noen er, og man kan faktisk forutse hvem en person finner tiltrekkende ut fra den personens erfaringer, sier Laura Germine ved "Massachusetts General Hospital".

  Hun publiserte en forskningsartikkel på nettstedet Current Biology som forteller at det er våre egne, personlige erfaringer som avgjør hvorvidt vi finner noen attraktive og tiltrekkende.

  Har du for eksempel hatt et godt forhold til en mann med skjegg er det stor sjanse for at du i fremtiden vil synes at skjeggete menn er mer attraktive enn menn uten.


 3. Smil, eller ikke smil


  Huffington Post skriver at kvinner som smiler blir ansett som mer attraktive enn de som ikke smiler og viser til en undersøkelse gjort ved "University of British Columbia".

  Det motsatte gjelder imidlertidig ikke, viser undersøkelser ved samme univeristet. Kvinner foretekker i stor grad menn som ser stolte ut, eller menn som ser sure ut. Noe som kan være med på å forklare uttrykket "nice guys finish last".


 4. Våre egne foreldre


  Det finnes studier som forteller at det vi egentlig vil ha er en partner som ser ut som våre foreldre. Kvinner vil ha en mann som er lik hennes far, og menn en kvinne som er lik hans mor, skriver BBC.

  Den britiske statskanalen legger til grunn en rekke studier utført ved "University of St. Andrews" i Skottland der psykologen David Perrett undersøker hvilke ansikter vi finner tiltrekkende.


Legg til sol_no på SnapChat