Vis mer

Forskere mener kosing og kyssing kan gjøre deg tynnere

Men det gjelder ikke alle.

(upublisert) Opprettet
Klemmer, kjærtegn og kyssing kan være viktig å sette av tid til hvis du vil ned i vekt. Det kommer frem i en fersk studie fra Massachusetts General Hospital på Harvard University.

Men det er noen forutsetninger for at det skal virke: Du må allerede være overvektig og du må trøstespise.

Kosing frigjør oksytocin, skriver New York Post. Studien tyder på at det såkalte kjærlighetshormonet får folk til å spise mindre. Forskerne ga en gruppe overvektige menn nesespray som inneholdt oksytocin og fant ut at det var mindre sannsynlig at de ga etter for impulsiv adferd.

- I tidligere studier har vi sett at oksytocin  påvirker matinntaket til mennesker og dyr, men vi har ikke visst hvordan. I denne studien fant vi ut at oksytocin kan hindre overvektige i ukontrollert spising, sier Franziska Plessow til New York Times. Hun er professor på Harvard Medical School og en av forskerne bak studien.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.