Forskere mener denne dingsen kan hjelpe folk ut av depresjon

"Virtuell terapi" er det nye.


Et nytt forskningsstudie som tar for seg bruken av "virtual reality"-briller (VR) som behandlingsform mot depresjon ble nylig publisert i British Journal of Psychiatry Open.


Prosjektet er et samarbeid mellom University College London og ICREA ved Universitetet i Barcelona, og tar for seg hvorvidt "virtuell terapi" kan hjelpe i kampen mot psykiske helseproblemer.

– Vårt håp er å videreutvikle dette slik at vi kan gjøre en større kontrollert studie, og ved det se om det finnes kliniske fordeler, sier medforfatter av studien Professor Mel Slater til BBC.Mindre selvkritisk og mer medfølende


Ti kvinner og fem menn rundt 32 år i alder deltok i forskningsprosjektet, skriver MedicalDaily.


De ble bedt om å måle depresjonssymptomene sine i en periode på to uker, og vurdere hvordan de ville reagert hvis de kom hjem etter en arbeidsdag og oppdaget at de hadde glemt husnøklene sine på jobb. Til sist ble de bedt om å redegjøre for i hvilken grad de var redde for å vise medfølelse ovenfor seg selv.


Deltagerne skulle så trøste et barn i en "virtuell verden" og deretter innta rollen som barnet for å motta samme trøst tilbake.


Ni av deltagerene opplevde en reduksjon i depresjonssymptomene i etterkant av "VR-terapien", og fire av dem opplevde at depresjonen ble mindre alvorlig, skriver University College London i en pressemelding.


– Målet var å lære deltagerne å være mindre selvkritisk og heller medfølende ovenfor seg selv, og vi så lovende resultater, sier Professor Chris Brewin, hovedforfatter av studien, i pressemeldingen.


Legg til sol_no på SnapChat