Annonse

Forskere gjorde sjokkfunn i E-sigaretter

- Ti ganger så så mye kreftfremkallende stoffer som vanlig tobakk.

De elektroniske sigarettene, som blir markedsført som et sunnere alternativ til vanlige sigaretter, fungerer ved at kjemikalier blir varmet opp og avgir damp som inhaleres.

Det japanske folkehelseinstituttet har på oppdrag fra helsedepartementet i landet undersøkt hvor helsefarlige e-sigarettene er, og de fant at dampen inneholder kreftfremkallende stoffer som formaldehyd og acetaldehyd.

– I en av typene e-sigarett vi undersøkte fant vi mer enn ti ganger så mye kreftfremkallende stoffer som man finner i vanlige sigaretter, opplyser forskeren Naoki Kunugita.

Mengden formaldehyd i dampen varierer til dels mye i en og samme e-sigarett, fant forskerne.

– Det produseres mer av disse skadelige stoffene når tråden som varmer opp kjemikaliene blir overopphetet, sier Kunugita.

Forskerne overlater nå sine funn til myndighetene, som skal ta stilling til om salget av e-sigaretter bør reguleres, noe det i dag ikke er i Japan.

Verdens helseorganisasjon (WHO) tok i august til orde for å forby salg av e-sigaretter til mindreårige og viste til at de utgjør en «alvorlig trussel» for fostre og småbarn.  (NTB-AFP)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder