Forskere: B-mennesker er smartere

Ekspertene har talt.Samfunnet er på mange måter ikke tilpasset B-mennesker. Skolen starter tidlig, du har gjerne tre møter på jobb før klokka 12 og banken er stengt før du i det hele tatt har rekker å summe deg. Men det er bare bagateller, for B-mennesker har faktisk en rekke ting de kan være stolte av, skal vi tro ekspertene.

SOL har samlet 5 fordeler med å være B-menneske:


 1. B-mennesker = smarte


  B-mennesker er smarte folk, skal vi tro forskere ved Universitetet i Madrid. Etter å ha studert søvnmønsteret til rundt 1000 tenåringer, så forskerne at personene som likte å være sent oppe, scoret høyere på tester knyttet til generell intelligens.

  Ifølge en studie fra London School of Economics, vil intelligente barn mer sannsynlig vokse opp til å bli nattugler som går til sengs sent, og våkner sent både på hverdager og i helgene.

  Kunne ikke laste instagram 2. Og mer kreative


  Mange B-mennesker kjenner seg igjen i at de beste ideene dukker opp på natta. Og det kan italienske forskere bekrefte. En studie fra Milano har funnet ut at nattugler er mer sannsynlig enn morgenfugler til å komme på originale og kreative løsninger på problemer.

  Kunne ikke laste instagram 3. De får bedre utbytte av trening


  Er du B-menneske er du, i motsetning til A-mennesker, neppe oppe grytidlig om morgenen for å presse inn en treningsøkt før jobb. Og godt er det. Det viser seg faktisk at det er mer effektiv å trene sent på ettermiddagen enn om morgenen, skriver Klikk.no.

  - Sen ettermiddag er den optimale tiden å trene på, iallfall hvis du vil trene hardt. Kroppen er rett og slett bedre innstilt på å yte maks da, sier idrettslege Thor-Øistein Endsjø til Klikk.

  Mellom klokka 16.00 og 17.00 er oksygenopptaket i kroppen på topp, i tillegg til at risikoen for skader er lavere.

  Kunne ikke laste instagram 4. Høyere hjerneaktivitet


  Etter å ha studert 15 ekstremt B-mennesker og 16 ekstremt A-mennesker, har belgiske forskere funnet ut at B-mennesker er de som er mentalt våken i flest timer. Forskere målte hjerneaktiviteten til begge gruppene akkurat i dét de sto opp og igjen 10,5 timer senere.

  A- og B-menneskene i studien hadde tilnærmet lik hjerneaktivitet like etter de sto opp, men på kvelden skilte en gruppe seg positivt ut. Sammenlignet med B-menneskene, hadde morgenfuglene lavere aktivitet i de delene av hjernen som har med oppmerksomhet å gjøre.

  Kunne ikke laste instagram 5. Bra for helsa å sove lenge


  Den grusomme følelsen av å dra seg stuptrøtt ut av senga når klokka ringer for sjette gang på morgenen, er kjent for de fleste B-mennesker. Ikke nok med at det er blytungt å stå opp før kroppen er klar, men det kan også være skadelig.

  Lite søvn over lengre tid, kan føre til en rekke negative til for helsa, skriver Klikk.no.

  - Man kan få økt risiko for å få psykiske lidelser samt økt risiko for vektøkning, diabetes, hjerte- og karsykdommer og en økt generell dødelighet. I tillegg vil selvsagt for lite søvn øke faren for uhell og ulykker for eksempel i trafikken, sier professor og lege Bjørn Bjorvatn.

  Søvneksperten påpeker at det vil være en helsemessig fordel for B-mennesker å kunne komme sent på jobb.

  Kunne ikke laste instagram