Forskere avslører: Dette er den beste tiden å bli gravid på

Forskere avslører: Dette er den beste tiden å bli gravid på

Sjekk når du bør sette inn støtet.

(upublisert) Opprettet


Har du veldig lyst på barn, men har ikke lykkes ennå? Da bør du prøve for fullt i jula, skal vi tro amerikanske forskere.

Etter å ha fulgt 52 millioner svangerskap over en tidsperiode på 12 år, har forskerne sett at graviditeter som oppstår i desember gir størst sjanse for et vellykket svangerskap.

Barnelege Paul Winchester ledet studien fra universitetet i Indiana. Han forklarer at mødre som unnfanger i desember eller januar blir utsatt for mye sol i slutten av svangerskapet, skriver Net Mums. De blir altså eksponert mye vitamin D, som trolig bidrar til et sunt svangerskap.

Men det er ikke alle måneder som egner seg like godt om du ønsker barn. Selveste valentinsdagen skal være en av dagene hvor det er minst sjanse for å unnfangelse. Ifølge Winchester er juni en dårlig måned for å lage barn.

- Juni-effekten så vi allerede tidlig i studien. Mødre har lavest overlevelsesrate i juni, merkbart kortere graviditeter og større sjanse for prematurfødsel, sier Winchester.

Les også:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer