Forbyr røyk, snus og e-sigaretter i arbeidstiden

Kommune med nye, strenge regler.

(upublisert) Opprettet
 Jobber du i Stavanger kommune, må du fra høsten av holde deg borte fra både røyk, snus og e-sigaretter så lenge du er på jobb.

Forslaget om totalforbud har nå vært gjennom både arbeidsmiljøutvalgene (AMU) og hovedarbeidsmiljøutvalget (HAMU). Om 14 dager får politikerne i administrasjonsutvalget saken på bordet, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisen ligger det an til at totalforbudet vil føre til heftig politisk debatt slik det ble sist saken var oppe i 2009. Da valgte man å vente. Flere mener det kan være grunn til å vente denne gangen også.

– Jeg ser fram til å få denne saken til behandling. Jeg kan ikke helt se at vi skal være så formynderaktige at vi blander oss opp i hva de ansatte gjør i pausene sine. Noen trener eller går en tur. Noen går til bakeren og kjøper en pose boller. Mens andre tar en røyk, sier leder av administrasjonsutvalget, Erlend Jordal (H).

Hovedtillitsvalgt for Fagforbundet innen helse og omsorg, Gerd Tove Lima sier det har vært friske diskusjoner om røyk og snus i arbeidsmiljøutvalgene, men at det ikke er alvorlige dissenser om det forslaget som nå ligger på bordet.

– Det har vært viktig for oss å få utsatt innføringen av dette til utpå høsten. Dermed kan de ansatte få sommeren til å tenke seg om og eventuelt melde seg på et røykesluttkurs, sier Lima.

Arbeidsmiljøutvalget ved rådmannskontoret i Stavanger har innvendt at det fortsatt bør være greit med snus, men har fått til svar at loven alt slår fast at det er totalt tobakksforbud, både røyk og snus, i skole og barnehage. Det vil derfor ikke være tilrådelig å ha to ulike regelverk for ansatte i kommunen. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.