- Folk som tar selfies kan lide av BDD

8 påstander om folk som tar selfies.

(upublisert) Opprettet

1. Menn som tar mange selfies er narsissistiske, mener forskere ved Ohio State University. Det innebærer at de føler seg mer intelligente, mer attraktive og generelt bedre enn andre, ifølge forskerne.

 

2. De samme forskerne mener også at menn som tar mange selfies har psykopatiske trekk. Men de påpeker at psykopatiske

tendenser ikke nødvendigvis betyr at man er psykopat.

 

3. Folk som hyppig publiserer selfies på Facebook kan irritere, og ødelegge forholdet til venner, familiemedlemmer og kolleger, mener britiske forskere.

 

4. Personer som har trang til å publisere selfies, kan lide av dysmorfofobi (BDD), mener eksperter i USA og Storbritannia. BDD kjennetegnes av sykelig opptatthet av eget utseende, med overdrevent fokus på minimale «feil».

 

5. Psykologiprofessor Keith Campbell ved universitetet i Georiga, mener folk tar selfies av flere grunner enn bare selvopptatthet. Som for eksempel av kunsteriske grunner.

 

6. En studie fra samme universitet hevder at mange selfies kan koste deg jobben. Forskerne mener at selfies kan demonstrere manglende selvkontroll overfor arbeidsgivere.

 

7. En britisk undersøkelse linker hyppige selfies til dårlig selvtillit.

 

8. Plastiske kirurger i USA mener selfie-trenden har gitt dem mer å gjøre. Kirurgene mener folk som tar selfies blir mer bevisst på sitt eget utseende og ser ting de vil endre.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.