Vis mer

Flere og flere er single: Dette mener eksperter er grunnen

- Man leter etter kvalitet.

(upublisert) Opprettet


Det er nå rekordmange single i Danmark, og dette trekkes frem som grunnen: Man leter etter kvalitet.

Også i Norge har vi et høyt antall single. Ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå fra 2015, består nå 41 prosent av husholdningene av personer som bor alene. De utgjør 19 prosent av alle personer i privathusholdninger.

Antall ekteskap i Norge sank fra begynnelsen av 1970-tallet, samtidig som antall skilsmisser også økte. Til sammen har det ført til mer enn en dobling av husstander med kun en person.

I Danmark er nå 37 prosent av den voksne danske befolkningen single, noe som er rekord, skriver dansk TV 2. Nye tall fra Danmarks statistikk viser at det er hele 1,6 millioner single dansker.

To typer single


Ifølge Pia Bach Damsgaard, forfatter og grunnlegger av «Singlespot», som er et livsstilsmagasin for single, kan man dele single i to grupper. De som har som sitt livs mål å få seg kjæreste, og de som egentlig har det veldig fint som singel.

Ifølge henne vokser nå den siste gruppen.

- De anser en kjæreste som glasuren på sitt livs kake. En kake som de godt kan spise og nyte uten glasur. De vil gjerne ha glasur, men det skal i så fall være en glasur som smaker ordentlig godt. En kvalitetsglasur, sier Damsgaard til dansk TV 2.

- Har lett for å bli kresne


Sexologisk rådgiver Ulla Aasland har tidligere uttalt til KK at dagens single kan ha lett for å bli litt kresne, fordi de har mye større tilgang til andre single enn de hadde tidligere.

- Dette med enkel tilgang til å skaffe en partner, for eksempel gjennom sosiale medier eller dating apper som Tinder og Happn, kan være en av årsakene til at denne «kresenheten» oppstår, sier hun til KK.

Hun legger til at i dag er utvalget stort, og jo flere valg man har har, jo vanskeligere kan det være for noen å ta et standpunkt.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.