Fem grep som kan gi deg et bedre liv

Slik kommer du deg ut av komfortsonen.

Fem grep som kan gi deg et bedre liv
(upublisert) Opprettet


Mange av oss er redde for å gjøre noe som er litt ukomfortabelt og velger å holde seg i den behagelige sonen.

Men ifølge Business Insider skal det å gjøre ting som er ubehagelig være nøkkelen til et bedre liv. 

- Om du setter deg i en ubehagelig situasjon hver dag eller hver uke, vil dette vært med å utvide komfortsonen din, som igjen vil gjøre at du vil føle deg bedre, sier lege Joos Meyer til nettsiden.

Psychology Today skriver også om dette. Der kommer det fram i en studie at nysgjerrige folk som velger å investere i aktiviteter som kan være ubehagelig, kan være et springbrett til å nå psykologiske topper i livet.

SOL har samlet 5 ting mange synes er ubehagelig, men som kan være med å få deg ut av komfortsonen din:

 1. Stå opp grytidlig hver dag


  Det er ikke alle som er like glad i å våkne 05 hver dag. Men skal vi tro mentaltrener Erik Bertrand Larsen og hans bestselger «Helvetesuka» er dette en av tingene du kan gjøre for å komme deg ut av komfortsonen.

  Klikk.no testet ut hele uken, som starter mandag kl. 05 og avsluttes søndag kl. 22. Her skal du opp av sengen kl. 05 hver morgen.


 2. Hold oversikt over hva du spiser


  Ifølge Tina Marshall, en bruker av nettsiden Quora, skal det å holde oversikt over hva du spiser være med å bevisstgjøre deg. Hun førte inn all mat og trening inn i en oversiktsapp for å utfordre seg selv daglig.

  - Jeg var ikke klar over hvor lite av enkelte næringsstoffer jeg fikk i meg, hvor mye sukker og fett jeg egentlig spiste daglig før jeg begynte å gjøre dette regelmessig, skriver hun.


 3. Skriv ned hva du er takknemlig for


  De fleste har noe å være takknemlig for, men det er ofte lett å glemme i en travel hverdag. Nettsiden Lifehacker mener det derfor er viktig å skrive ned det du er takknemlig for hver dag.

  Dette skal være med å påvirke hvordan du ser på livet ditt, samt at det kan forberede hukommelsen. Dette kan være ubehagelig, men et nyttig verktøy for et bedre liv.


 4. Vær blid og positiv hele tiden


  Det er ikke lett! Men ifølge boka «Helvetesuka» skal du fokusere på å være blid, positiv og løsningsorientert hele tiden.

  Coach Trine Åldstedt er enig og mener du kan endre livet ditt og oppnå personlig vekst gjennom å fore hjernen med optimisme.

  - Er du pessimist, kjenner du deg stresset, sliter du med dårlig selvfølelse eller synes livet er vanskelig, er det mulig å endre dette. Du kan skape de forandringene du vil ha og oppleve personlig vekst. Det handler om å trene hjernen, og å mate den med positive tanker og optimisme, sier hun til magasinet Tara.


 5. Snakk med fremmede


  - Det er viktig for komfortsonen å oppleve mestring, ellers blir vi daffe når ting går på vane og rutiner og ingenting nytt skjer. Det er veldig fort gjort at vi bare gjør det vi er gode på og som vi kan gjøre på rutine, sier spesialist på tidsstyring og kommunikasjon, Cecilie Thunem-Saanum til DN.

  Ifølge Business Insider kan du komme deg ut av komfortsonen ved å blant annet snakke med en fremmed, holde foredrag og prøve å være 100 prosent ærlig i alle situasjoner.


Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer