Fem gode grunner til at fargelegging er bra for helsa

Det er også hyggelig og gøy, så finn frem fargeblyantene!

Fem gode grunner til at fargelegging er bra for helsa
(upublisert) Opprettet


Dette året har fargeleggingsbøker for voksne solgt bedre enn det berømte hvetebrødet. Du finner dem i enhver bokhandel, og de har ligget på topplisten til Amazon i hele år.

Ikke bare er det gøy, men det er også flere helserelaterte bonuser ved å sette av litt tid til fargelegging.

Les også: 5 grunner til at strikking er bra for helsa

SOL byr på 5 grunner til at du burde fargelegge mer


 


 1. Det kan motvirke stress og angst


  Ekspertene er ikke helt enige om fargeleggingsbøker faller inn under kategorien kunstterapi, men det finnes tilfeller der mennesker som sliter med Posttraumatisk stresslidelse har fortalt at disse bøkene hjelper.

  Det er også studier som peker i retning av at det å tegne, fargelegge og lignende aktiviteter har en positiv og helsefremmende effekt.

  En annen studie tok for seg studenter ved et universitet i USA, og et av resultatene var at gruppen som fargela viste mindre tegn på stress og angst enn de som ikke fargela.


 2. Det kan bidra til at man sover bedre


  Kunne ikke laste instagram  Det er kjent at lyset fra skjermene til nettbrett, mobilen og PC'en din kan bidra til at kroppen ikke klarer å finne til ro. Derfor kan det å bruke den siste halvtimen før leggetid på å fargelegge.


 3. Det kan hjelpe deg dersom du er kronisk syk


  Nettstedet Medical Daily skriver at kunst kan hjelpe kronisk syke, som for eksempel kreftpasienter, å forholde seg til situasjone de befinner seg i, og de viser til to studier som begge hadde gode resultater.

  Livstkvaliteten til deltagerene i den første studien ble bedre, og i den andre studien så man en reduksjon i symptomer hos deltagerene som brukte fargelegging som terapi.


 4. Det kan forebygge demenssykdommer


  Kunne ikke laste instagram  I en artikkel publisert hos US National Library of Medicine skrives det at fargelegging, og lignende aktiviteter, er med på å stimulere nervesystemet. Dette kan være forebyggende hva demens gjelder og bidra til bedre helse.


 5. Det kan være bra for finmotorikken din


  Som med mange andre hobbyer, for eksempel strikking og brodering, kan også fargelegging være bra for finmotorikk og kordinasjon.

  Men som med alt annet er det viktig med moderasjon. Det kan også være skadelig for synet dersom man overdriver veldig og sitter for lenge med nesen ned i fargeleggingsboken.


Legg til sol_no på SnapChat

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer