Vis mer

Ernæringsfysiolog: Smoothien din kan gjør deg overvektig

Fulle av skjult sukker.

(upublisert) Opprettet
Smoothier er blitt mer og mer populært, og enkelte lager dem flere ganger om dagen. Det er derimot ingen god ide, ifølge ernæringsfysiolog Gabrielle Maston.

Til britiske Daily Mail uttaler hun at fruktdrikkene kan gjøre deg overvektig.

Grunnen er at mange stapper smoothien full av skjult sukker. Siden det er mye fruktsukker i frukt, mener Maston at man må begrense hvor mye frukt man putter i en smoothie. Hun fraråder også å bruke fruktjuice i drikken.

- Mange putter for mange ingredienser i smoothiene de lager hjemme. Vi må lære oss til å være forsiktige med porsjoneringen, sier Maston.

Kun en om dagen


Ifølge en studie utført ved UT Southwestern Medical Center blir fruktose omdannet til fett etter fire timer. Dette betyr likevel ikke at personer som ønsker å gå ned i vekt ikke bør drikke smoothies, skriver Huffington Post. Frukt inneholder antioksidanter, vitaminer og fiber. Det viktige er å ikke spise for mye.

Ernæringsfysiolog Gabrielle Maston mener også at drikken bør inneholde like mye frukt som grønnsaker.

- Den perfekte smoothie inneholder 50 prosent væske, det vil si basen, 25 prosent frukt og 25 prosent grønnsaker, sier Maston, som også mener at man ikke bør drikke mer enn en smoothie om dagen. Dersom du bytter ut flere måltider om dagen med smoothier kan du pådra deg mangel på mineralene jern og sink, som er særlig viktige for kvinner.

Høyt kaloriinnhold i kjøpesmoothie


Om du kjøper ferdiglagede smoothier og tenker at dette er sunt, må du også tenke om igjen, skriver VG. I en smoothietest fra 2012 hadde Smoothie-verstingen  79 kcal per desiliter.

Innholdet av sukker og kalorier i mange ferdiglagede smoothier er høyere enn i brus, når man sammenligner innholder per 100 ml. Men om valget står mellom en brus og en smoothie, bør du likevel gå for en smoothie på grunn av næringsstoffene.

SOL SAMLER: Her får du mange smakfulle oppskrifter på smoothie

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.