Er du alltid sulten? Dette kan være grunnen

Kan være flere årsaker til problemet.

Frokost, lunsj, middag og kveldsmat. På vei hjem etter en bytur, i lystig lag eller pølse i brød på en bensinstasjon under en lengre biltur. Mat er en stor del av alle sin hverdag.

Men hva er det som gjør at sulten melder seg, og hvorfor opplever noen "å alltid være sulten"?

SOL har samlet fem grunner til hvorfor du kjenner at sulten melder seg:1. Du er ikke sulten, du er tørst


– Av og til kan det føles som du er sulten dersom kroppen er litt dehydrert og alt du egentlig trenger er væske, sier Alissa Rumsey, talskvinne for "American Academy of Nutrition and Dietetics" til Health.com.

Så dersom du er sulten, og vet at du kanskje ikke har drukket særlig mye kan det lønne seg å ta et glass vann og så vente å se om sultfølelsen går over.

2. Det kan hende sulten trigges av følelser


Kjedsomhet, stress, angst og ensomhet er alle følelser som kan lede til at man kjenner at man er sulten, skriver Everydayhealth.com.

Så det kan lønne seg å kjenne etter om du faktisk er sulten fordi kroppen trenger næring, eller om det er noe annet som gjør at sultfølelsen kommer. Mange opplever faktisk at når det underliggende problemet er løst så dempes matlysten.

3. Det er mulig kroppen din ikke tar opp næring


Feil i fordøyelsessystemet kan føre til at kroppen din ikke tar opp den næringen den trenger, og at du ender opp med å gå rundt og er sulten, skriver Dinside.no.

Så selv om du spiser riktig og ofte kan det hende at kroppen din ikke får det den trenger, og da vil den sende ut signaler om at den trenger mer næring.

4. Du kan ha et høyt stoffskifte (kun dersom du er kvinne)


Rundt 32 prosent av kvinner har et høyere eller lavere stoffskifte en resten av befolkningen, og de med et høyere stoffskifte forbrenner mellom 100 og 400 kalorier mer enn andre i løpet av en dag, skriver Womenshealthmag.com.

Den økte forbrenningen gjør neppe at du går ned en buksestørrelse eller to, men det kan være med å forklare hvorfor du ofte føler deg sulten.

5. Du sover for lite


Det er ingen nyhet at man blir trett og sliten dersom man ikke får nok søvn, men det kan også føre til at man kjenner seg mer sulten.

– Lite søvn kan føre til reduserte mengder av hormonet Leptin, som stagger sultfølelsen, og en økning av hormonet Grelin, som øker sultfølelsen, sier ernæringsfysiolog Shona Wilkinson til News.com.

Les også: Får du ikke sove? Her er 7 ting du bør prøve

Legg til sol_no på SnapChat