Er dette de 5 ekleste helsetrendene i verden?

Det er ikke alle som styrer unna spising av morkake og bendelorm.

(upublisert) Opprettet


Selv om forskningen ikke støtter at det virker, og selv om leger og forskere rister oppgitt på hodet, fortsetter de merkeligste helsetrender å dukke opp. Noen er gamle, og har holdt stand gjennom flere hundre år. Andre er nye.

SOL samler de fem av de ekleste:


 1. Spise morkaken


  Kunne ikke laste instagram


  Realitykjendis Kourtney Kardashian la ut dette bildet etter at hun hadde født sønnen Reign i 2014, med teksten: «Nam... MORKAKE-piller! Helt sant...Jeg kommer til å bli lei meg når det blir tomt. De endrer liv!»

  Å spise morkaken er en trend som er blitt mer og mer utbredt etter at foreningen Placenta Benefits ble grunnlagt i USA i 2006, skriver Aftenposten. Det er likevel ikke så vanlig i Norge, men også på norske sykehus har kvinner bedt om å få med seg morkaken hjem etter fødselen, for å spise den.

  Morkaken er svært rik på næring og inneholder blant annet veldig mye jern. Fordi man mister en del blod under fødselen, trenger nybakte mødre ekstra jern. Dette kan være en av grunnene til at noen ønsker å spise en bit av morkaken, skriver KK.

  Også Kim Kardashian, Kourtneys søster, har spist morkaken sin i pilleform, skriver Side2. Det samme har «Mad Men»-stjernen January Jones.


 2. Svelge bendelorm


  Ja, dette er faktisk en slankekur.

  I 2010 skrev Daily Mail at kinesiske studenter spiste bendelorm-egg for å gå ned i vekt før jobbintervjuer. Å svelge bendelorm er svært farlig. De som prøver seg på dietten tenker at bendelormen skal være i magen og spise maten de selv spiser. Og selv om den spiser noe av maten, spiser den også alle næringsstoffene, slik at du ikke får nytte av dem.

  Men bendelormen blir ikke nødvendigvis i magen.
  - Bendelorm tar ofte andre veier, og ender opp med å gå til hjernen, hjertet eller leveren din for å ta næring der i stedet. Derfor er dette livsfarlig å holde på med, sier Steinar Madsen, avdelingsoverlege ved Statens legemiddelverk, til klikk.no.


 3. Ansiktsbehandling med snegler


  FOTO: Reuters / NTB Scanpix

  Dette er akkurat det det høres ut som. Folk lar snegler åle seg over ansiktene sine i 45 minutter. Mens de gjør det vil sneglens 14.000 små tenner lage en slags kløende følelse over hele ansiktet, skriver Huffington Post.

  Snegleslimet skal visstnok inneholde næringsstoffer og antioksidanter. Hudleger har derimot ikke så stor tro på at snegler i fjeset vil gi noen effekt.

  William Stebbins, professor i dermatologi ved Vanderbilt University Medical Center, sier til ABC News at det kanskje kan få huden til å se bedre ut rett etterpå, men at slimet kun vil legge seg utenpå huden, og ikke trekke inn.

  - Det vil overaske meg om dette har noen effekt langvarig helsemessig effekt for huden, sier han.


 4. Spise leire


  Leire skal ha rensende egenskaper, men da siktes det til leire utenpå huden som skal bidra til å rense porene.

  I 2014 gikk den amerikanske skuespilleren Shailene Woodley ut i media og sa at leire var noe av det sunneste du kunne spise, og at hun spiste dette for å rense kroppen, skriver Huffington Post. Selv om dette som oftest er harmløst, er det knyttet bekymring til hvorvidt noen kan spise leire som inneholder tungmetaller.

  Det er ingen håndfaste bevis på at leire fjerner giftstoffer, eller at de kan brukes til å rense kroppen. Dessuten gjør leveren og nyrene en god jobb med å detoxe kroppen uten at du spiser gjørme, skriver Mensfitness.


 5. Drikke slangevin


  Kunne ikke laste instagram  Vinen drikkes både i Kina, Vietnam, Thailand, Kambodsja og Korea.

  Ifølge kinesisk folkemedisin skal slangevin ha god effekt på immunforsvaret, skriver People daily online.

  Sommeren 2015 reagerte mange med avsky da et videoklipp av en slange som druknes i vin gikk viralt. Å drukne slanger i vinen er den vanligste måten å lage denne alkoholholdige drikken på, skriver Daily Mail.
Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.