Enda en god grunn til å drikke kaffe

Lista over positive helseeffekter begynner å bli lang.

(upublisert) Opprettet
Som barn tenker man gjerne at alt som er godt er usunt. Som voksen lærer man seg fort at det finnes mye sunt som også er godt, deriblant kaffe. Nå skal en ny studie ha avdekket enda en postiv helseeffekt ved den svarte drikken. Forskere har funnet ut at kaffe kan bidra til å beskytte leveren, skriver New York Times

Tre kopper om dagen - bedre lever

Nær 28.000 personer, rundt halvparten av dem kaffedrikkere, var med i studien. Forskerne sjekket deltakernes blodverdier og fant ut at de som drakk tre kopper om dagen, hadde 25 prosent mindre sjanse for å ha unormale leververdier. Hvorfor kaffe kan ha en beskyttende virkning på leveren er uklart. Men koffeinen er det ikke. De rundt 2000 som drakk koffeinfri kaffe, hadde nemlig like fine leververdier.

- Reduserer faren for kreft

Dette er langt fra første gang vi hører om positive effekter ved å drikke kaffe. KK har tidligere skrevet at kaffe er bra for huden. Forskere ved Harvard Medical School mener at et par-tre kaffekopper om dagen, kan redusere faren for den vanligste hudkrefttypen med 20 prosent for kvinner og ni prosent for menn.  Samme magasin har også meldt at kokekaffe kan minske risikoen for brystkreft.

Og så mye, mye mer ...

Om du ennå ikke er overbevist, kan vi nevne at det hevdes at kaffe er bra for hjertet, får kvinner til å stresse ned, at det kan beskytte mot diabetes 2,  motvirke demens og at den demper smerte. Forskning.no skriver at forskerne ved Avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo trodde de hadde gjort noe feil da de fant ut av kaffe sto for over 60 prosent av antioksidantene vi får i oss gjennom et typisk norsk kosthold.   Og har du akkurat brygget deg en kopp og to, kan du kanskje ha nytte av å lese om hvorfor du bør legge gruten i en sokk.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer