Ekspertene slakter denne Kardashian-trenden

- Større sjanse for blodpropp.

Ekspertene slakter denne Kardashian-trenden
(upublisert) Opprettet


Kim Kardashian og hennes reality-søstre har det siste året postet bilder av seg selv på sosiale medier iført stramme korsetter rundt magen.

Det hevdes blant annet den såkalte "waist traineren" skal gi en smal og stram midje - og hjelpe kvinner til å få den berømte timeglassfiguren.

Og når Kardashian-søsterne er på ballen, tar ikke spesielt lang tid før noe blir en trend: Ifølge TV 2 har det ikoniske plagget blitt svært populær blant unge jenter som ønsker å presse seg inn i korsettene flere timer daglig.

Men hvor smart er det egentlig?

Norske fysioterapeuter og treningseksperter er skeptiske:
 1. - Du vil få sure oppstøt


  I fjor skrev nettstedet Klikk.no en lengre artikkel om trenden. Her intervjuet de blant annet Tor Holm, fysioterapeut og personlig trener, som fortalte at korsetter rett og slett er farlig å bruke over tid.

  - Mellomgulvet, som hjelper til med respirasjonen, får ikke gjort jobben sin, du vil få sure oppstøt fra magesekken, samt at kjernemuskulaturen din vil bli svekket hvis du bruker et korsett for ofte, sier Holm til Klikk.no


 2. Mener korsettet har motsatt effekt


  Kunne ikke laste instagram  I den nevnte TV 2-artikkelen, som ble publisert denne uken, forteller Dag Ove Karsten, spesialist i almennmedisin ved NIMI, at man overholdet ikke blir smalere av å stramme korsettet rundt livet.

  – Det er paradoksalt fordi det motsatte skjer. Man blir slappere fordi stabilisator-musklene ikke blir stimulert når man har på seg korsettet under trening, sier Karsten til TV 2 og legger til at man også kan få ryggsmerter ved daglig bruk.


 3. - Større sjanse for blodpropp


  Øystein Jensen, trener og fysioterapeut ved Artesia AS, omtaler "Waist-training" som "det største tullet på lenge".

  Han sier til KK at man risikerer en hel del helseproblemer om man gjør som Kardashian-søstrene - og bruker korsettene flere timer daglig.

  – Du vil også kunne forhøye sjansen for å få blodpropp, og du vil oppleve pustebesvær. Det er faktisk også rapportert nyreproblemer ved langvarig bruk, sier Jensen til nettstedet.


 4.  - Umulig å trene med korsettet


  Kunne ikke laste instagram  Ifølge utenlandske medier bruker Hollywood-kjendisene korsettene både til hverdags og til fest - men også til trening.

  Dét mener ekspertene er en svært dårlig idé, i hvert fall om man skal ha noe utbytte av treningen.

  - Å trene noenlunde hardt med korsettet på vil være omtrent umulig, da thorax og lunger samt mellomgulvet ikke får nok plass til å utvide seg slik som det skal under fysisk aktivitet, sier Tor Holm til Klikk.no og legger til at man også orker mindre iført korsettet.
Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer