Vis mer

Disse kveldsrutinene gir deg en mye bedre morgen

For at morgenen skal bli god, er det lurt å starte med kvelden.

(upublisert) Opprettet 1. Planlegg de tre viktigste tingene for neste dag


  Du vil takke deg selv om morgenen om du har lagt en plan for dagen, og planlagt de tre viktigste tingene du skal gjøre. Skriv dem ned før leggetid, for å komme raskere i gang med dagen.


 2. Les en bok


  Det er en god grunn til at mange leser før de sovner, skriver The Richest. Å lese kan bidra til at hjernen slapper av, ved å distrahere den fra det du har fokusert på i dag og det du skal gjøre i morgen. Dette gjelder særlig for fiksjon.

  Det kan dermed være smart å lese en god bok om kvelden, men pass på å ikke les om noe jobbrelatert.


 3. Ta pause fra «verden»


  Bestem et fast tidspunkt på kvelden, like før leggetid, hvor du har elektronikkfri. Dette inkluderer å skru av PCen, unngå å snakke i telefonen og skru av TVen. Fortell vennene dine at du starter denne rutinen, og be noen om hjelp til å huske at du skal holde den, skriver Creativitypost.


 4. Lag ferdig forkosten


  Undersøkelser blant skoleelever viser at de som ikke spiser frokost presterer dårligere på skolen. Det ser dermed ut til at manglende frokost kan gå utover både konsentrasjon, humør og læringsevne, skriver Bramat.

  Det er derfor lurt å gjøre klar en sunn frokost før du legger deg. Om du vil ha noe annet enn brødskiver kan du for eksempel lage frokostmuffins, eller kjøleskapsgrøt, som lager seg selv over natta. Neste morgen kan du glede deg over at frokosten er klar og starte dagen med et næringsrikt måltid uten å stresse.


 5. Ikke jobb rett før leggetid


  Jobber du sent utover kvelden hindrer du deg selv i å sovne raskt, og sove godt hele natten, skriver The Richest.

  Det betyr at du ikke skal sjekke jobbmail eller sitte med noen form for arbeidsoppgaver fra jobb de siste to timene før du legger deg. Grunnen er at du skal unngå å tenke på jobb når du går og legger deg. Det er viktig å gi seg selv en pause, og slappe av ordentlig på slutten av dagen. Det vil også hjelpe deg med å sove bedre.


 6. Legg deg tidlig


  Søvn er viktig for å få nok energi. Får du ikke nok søvn vil du føle deg sløv og trøtt, og det vil gå utover din evne til å få gjort alt du skal dagen etter, skriver Lifehack. Sover du nok vil du være mye mer produktiv enn om du har et underskudd på søvn.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.