Vis mer

Dette kan skje med kroppen din om du drikker te hver dag

Bedre hukommelse og bra for hjertet.

(upublisert) Opprettet


Når uværet herjer, regne høljer eller vinterkulden setter inn er det få ting som er kjekkere enn å sitte innendørs og hygge seg med en kopp varm drikke.

Få ting kan matche smaken og kosen en kopp te byr på, og det er bare en av mange grunner til hvorfor du burde sette på kjelen og trekke deg en god kopp.

SOL har samlet fem helsemessige fordeler ved å drikke te:


 


 1. Lavere kolesterol


  En studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition forteller om en undersøkelse der 1136 mennesker gikk gjennom 14 forskjellige tester for å teste hvilken effekt grønn te hadde på kolesterolet.

  Resultatet viste at grønn te bidro til å senke nivået av "det dårlige" LDL-kolesterolet i kroppen.


 2. Sterkere benbygning


  En undersøkelse gjort i Cambridge i England peker mot at te kan bidra til å styrke benbygningen hos kvinner, og kan være med på å beskytte mot ostoporose, skriver WebMD.

  Mer enn 1200 kvinner i alderen 65 til 75 år deltok i undersøkelsen. Blant de deltagende var det omtrent 1100 te-drikkere, og de hadde alle bedre beintettheten enn de som oppga at de drakk kaffe.


 3. Kan forebygge kreft


  Grønn te er proppfull av antioksidanter, og derfor mener man at den virker kreftforebyggende, skriver Forskning.no.

  Det er et forskerteam fra Rochester University som har gjort oppdagelsen om at stoffene i te slo av den aktuelle reseptoren i kreftceller hos mus, og at mye kan tyde på at det samme gjelder for menneskeceller.

  Samtidig erkjenner de at det må mer forskning til før man med sikkerhet kan si med sikkerhet at te er kreftforebyggende.


 4. Bra for hjertet


  Ernæringsfysiolog Carrie Ruxton, og hennes kolleger ved Kings College i London har gått gjennom flere studier som tar for seg helseeffektene som følge av te-drikking, skriver BBC.

  Et av funnene de gjorde var at det å drikke tre til fire kopper te om dagen ville redusere sjansen for hjerteinfarkt.

  - Det er faktisk bedre for kroppen din å drikke te enn å drikke vann. Vann erstatter kun væsketap, mens te inneholder antioksidanter samtidig som det erstatter væsketapet, forteller hun.


 5. Bedre fokus og hukommelse


  Kombinasjonen av koffein og aminosyren Teanin skal bidra til blant annet raskere reaksjonstid, og bedre minne og fokus. I tillegg mindre hodepine og tretthet, viser en forskningsartikkel publisert på Science Direct sine nettsider.

  Artikkelen omtaler en undersøkelse der de testet den kognitive effekten av teanin og koffein, både for seg selv og i kombinasjon med hverandre.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.