Dette gjør du for å bli mer kreativ

Fire enkle grep som bedrer og øker kreativiteten.

Dette gjør du for å bli mer kreativ
(upublisert) Opprettet


Joda, det er ofte en sammenheng mellom kreativitet og galskap, men det betyr ikke at man trenger å være manisk-depressiv for å skape kunst, være problemløsende eller jevnt over være en kreativ person.

Det finnes flere metoder for å øke sin egen kreativitet, noe som også har blitt bekreftet av forskning.

Les også: Fem grep som kan gi deg et bedre liv

SOL har samlet fire enkle grep du kan gjøre for å bli mer kreativ:


 


 1. Gå gå og gå. Deretter går du litt til


  Forskere ved Stanford University i USA har funnet ut at det er en direkte sammenheng mellom kreativitet og det å gå, skriver Standford News. I undersøkelsen så de en økning i kreativitet på hele 60% når deltagerne gikk i motsetning til når de satt.

  - Jeg trodde det å gå utendørs ville være det optimale, men det å gå på en tredemølle i et kjedelig, lite rom hadde også en god effekt, fortalte en av forskerne til Standford News.


 2. Seng, dusj og buss


  Hvis du tenker etter klarer du kanskje komme på den gode idéen du fikk da du sto i dusjen, eller kanskje du så noe gjennom vinduet da du tok bussen som løste det ene problemet du hadde tenkt så mye på. Man er mer kreativ når man er avslappet.

  CreativeSomething skriver at det å ta en pause fra det du holder på med ofte bidrar til at en løsning plutselig åpenbarer seg. Om pausen du tar er en dusj eller en strekk på sofaen er mindre viktig.

  En artikkel på Psychology Today støtter opp under dette, og viser til forskning som sier at hjernen fungerer optimalt når vi jobber i 90 minutter til to timer. Etter det lønner deg seg å ta en pause.

  Les også: 7 grunner til at du bør sove en time ekstra


 3. Bruk tiden på "å gjøre" noe


  Nettsiden CreativityWEB har flere råd til hvordan du kan sparke i gang kreativiteten din. Her er fem ganske enkle grep du kan prøve:

  1. Skriv dagbok.

  2. Gi deg selv utfordringer.

  3. Lær deg å tegne.

  4. Lær en ny kreativ teknikk hver dag.

  5. Assosiasjonstenkning.


  Les også: Fem gode grunner til at fargelegging er bra for helsa


 4. Prøv å være en glad person
  Shawn Achor har viet store deler av livet til å forske på glede. Han har skrevet boken The Happiness Advantage, og har en av de 20 mest populære TEDTalks.

  Han mener det å ha suksess ikke gjør deg glad, men det å være glad gjør deg gladere. Og forskning viser at det er kobling mellom glede og kreativitet.

  Les også: 7 «hemmeligheter» som gjør deg til en glad person


Legg til sol_no på SnapChat

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer