Dette er de 4 vanligste utfordringene i et forhold

Dette er noe nesten alle par går gjennom.

En av tingene som skiller de riktig gode forholdene fra de dårlige er hardt arbeid.

For når den umiddelbare forelskelsen og spenningen går litt over (og det gjør den), det er da arbeidet for å skape et godt samliv starter, skriver Psychology Today.

Det er ikke en jobb som varer evig, men man må finne en måte å mestre og samkjøre seg. Man må jobbe med å gi slipp på kontroll, evne å lytte, og være villig til å gjøre endringer.

Les også: 6 små ting som kan ta forholdet fra bra til kjempebra

SOL har samlet fire av de vanligste utfordringene et forhold kan komme til å måtte bryne seg på:

1. Kommunikasjon


De fleste problemer i en hver relasjon er et resultat av dårlig, eller uklar, kommunikasjon, skriver WebMD.

Nettstedet Psychcentral trekker også dette frem som det viktigste og vanligste utfordringene i et parforhold, og forklarer at selv om man snakker samme så beyr det ikke at man kommuniserer med hverandre.

For å klare å virkelig snakke sammen er man nødt til å sette av tid og faktisk gjøre en ekstra innsats.

Samlivsekspert og professor, John Gottman, ved "University of Washington" forteller at negativitet skaper mer negativitet, og lager et mønster det er vanskelig å bryte ut av, skriver Time Magazine.

En av de viktigste tingene man kan gjøre når man har en parutfordring er å si: "Noe av dette er min feil, det er ikke bare din". Begge må erkjenne at man har en del av ansvaret dersom situasjonen skal kunne bedres.

(FOTO: Alex de Carvalho, Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0))

2. Konflikthåndtering


Det er ingen som sier at man alltid må være enige, eller at det ikke er lov til å irritere seg over partneren sin.

– Noen par trenger krangler for å utvikle seg. Det å finne nye og gode løsninger på krangler og uenighet vil øke din relasjonskompetanse, det er positivt både med hensyn til forholdets kvalitet og levetid, sier par- og familieterapeut Kate Elin Søyland til KK.no.

Konflikter vil dukke opp, og krangler og diskusjoner er helt vanlige i et hvert forhold. Det viktige er ikke at dere krangler, men hvordan og hvilke krangler dere har.

– Det er ikke at man krangler som tar knekken på et forhold, det er alle kranglene man velger å ikke ha, sier psykolog Lisa Blum til nettstedet PyschCentral.

Les også: Slik krangler personer i vellykkede forhold

3. Sex


Etter hvert som tiden går vil sexlivet som oftest endre seg i et forhold, og de vanligste diskusjonene, eller problemene, dreier seg blant annet om hyppighet eller variasjon, skriver Nettavisen.

At sex er en viktig bestanddel i et forhold er det ingen tvil om, men nøyaktig hvor viktig, og hvor ødeleggende kan det være?

En ny forskningsstudie publisert på nettstedet Psychological Science forteller at det kan være mye viktigere enn man kanskje har trodd tidligere.

Science Explorer har tatt for seg studien og kan fortelle at for både menn og kvinner det er mengden sex som kan ha noe å si for kvaliteten på forholdet. Faktisk var det slik at desto oftere et par hadde sex, desto flere positive kvaliteter assosierte de med partneren sin.

Les også: 7 grunner til at sex er bra for helsa

(FOTO: David Barger, Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0))

4. Tid sammen og tid for seg selv


Viktigheten av å for eksempel dele en interesse, eller jobbe mot et felles mål, er en av de viktige tingene i et forhold. Ta for eksempel det å jogge og trene sammen, eller andre fyskiske aktiviteter.

Det styrker det følelsesmessige båndet dere imellom, og gjør dere mer fornøyde og lykkelige i forholdet, skriver Psychology Today.

På det andre siden er det også viktig, og sunt, for forholdet å ta seg tid til å være fra hverandre, sier Terri Orbuch, psykolog og professor ved "University of Michigan", til Wall Street Journal.

– Når man har egne venner og egne interesser, da er man i bedre stand til å definere seg selv ut fra hvem man selv er, og ikke ut fra hvem man er i forholdet. Dette gjør at man er lykkeligere og at man ikke kjeder seg, skriver Orbuch i boken sin "Five Simple Steps to Take Your Marriage From Good to Great", i følge Wall Street Journal.

Legg til sol_no på SnapChat