- Det vil det være helt hodeløst av Regjeringen å fjerne dette

Raser etter Regjeringens forslag til budsjettkutt på sykehjem.

(upublisert) Opprettet
Siden 2007 har eldre på sykehjem og andre institusjoner kunnet glede seg over kulturinnslag fra profesjonelle aktører. Det vil Regjeringen nå har slutt på, melder Aftenposten. I mandagens Puls overrasket NRK-programleder Helene Sandvig sin demenssyke far med besøk av musiker og sykepleier Gina Nordby. Sandvig omtaler farens reaksjon på sangen som noe av det sterkeste hun har opplevd.
Nå vil Regjeringen heller at pleierne skal stå for kulturinnslagene. - Det er tid for å gå videre i jobben med å gjøre våre sykehjem bedre. Sang og musikk er en del av stell og pleie av eldre, utført av de ansatte, sier Fremskrittpartiets Kari Kjønaas Kjos, leder av Stortingets helse- og omsorgskomité, til Aftenposten. Siden oppstarten har staten bidratt med 30 millioner kroner til Den kulturelle spaserstokken. Forslaget til budsjettkutt har ikke falt i god jord hos verken kommuner, musikere eller Pensjonistforbundet. - Dette er tiltak som sprer en enorm glede og samhold, og som betyr mye i hverdagen til mange eldre mennesker i Norge. Det vil det være helt hodeløst av Regjeringen å fjerne dette, sier Harald O. Norman, generalsekretær i Pensjonistforbundet til Aftenposten. Hva mener du? Bør pleierne kunne underholde beboerne? Er det riktig å kutte i helsesektoren? Er det viktig med kultur i hverdagen for personer på sykehjem?

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.