Derfor har du hvite flekker på neglene dine

Det har ingenting med melk eller kalsium å gjøre.Du har sikkert sett det på deg selv eller hos andre - små hvite flekker som dukker opp på neglene.

Mange har fått høre fra foreldrene sine at prikkene kommer av for lite melk eller kalsium, men dette er rett og slett bare en myte.

Her har vi samlet noen nyttige fakta om de hvite flekkene:
 1. Skader eller slag på neglen


  Vi bruker hender og fingre konstant i løpet av dagen, og det er dermed helt naturlig at man får seg en trøkk på fingrene. Og når neglen får seg et lite slag, hender det at celleutviklingen stopper, noe som gjør at de hvite flekkene dukker opp, skriver Klikk.no.

  Enkelt forklart: Mens huden får blåmerke, får neglen et liten hvit prikk eller flekk. Det er i de aller fleste tilfeller helt ufarlig.


 2.  Allergisk reaksjon?


  Den svenske nettsiden Lajkat skriver at de hvite flekkene også kan oppstå som følge av en allergisk reaksjon på neglelakk eller andre skjønnhetsprodukter.


 3. - Vanligst blant unge


  Til KK sier ernæringsfysiolog Tine Sundfør at flekkene er vanligst blant unge.

  – Årsaken i de fleste tilfellene er at det har kommer luft i negleplaten, fordi man har fått en mikroskopisk skade i neglen. Disse hvite partiene i neglen er vanligst hos unge og kan bli bedre med årene, sier hun.


 4.  Kan bruke ett år på å forsvinne


  Når de hvite prikkene først har inntatt neglene dine, er det ikke bare bare å få dem vekk igjen. På NRK.no skriver en lege at neglen må vokse seg helt ut og fornyes fra roten før ting går tilbake til normalen.

  Dét kan faktisk ta mellom seks og 12 måneder.
Legg til sol_no på SnapChat