Derfor bør du dusje om kvelden

Det er mye som setter seg på hud og hår i løpet av en dag.For mange er det å ta en varm dusj om morgenen både oppfriskende og en fin måte å våkne ordentlig på. Det øker blodsirkulasjonen hjelper det kroppen med å våkne.

Men å dusje på kveldstid kan være sunnere, ifølge eksperter.

SOL samler fire grunner til hvorfor du bør dusje på kveldstid:


 1. Vi utsettes for forurensning i løpet av dagen


  I løpet av en dag tilbringer vi tid på offentlig transport og utsettes for forurensning som setter seg på huden. I tillegg bruker mange skjønnhetsprodukter med kjemikaler som kan påvirke både vår egen og helse, og helsen til partneren vår. Dette gjør at flere eksperter råder folk til å dusje før de legger seg om kvelden.

  - Jeg råder folk til å dusje før de legger seg, særlig hvis de har astma, allergier eller utslett, sier Dr. Amy Shah, til SheKnows.

  Å legge seg med pollen, støv og forurensning i håret og på huden, kan forverre allergier og astma.


 2. Sengetøyet holder seg rent lenger


  Dusjer du om kvelden vasker du av deg skjønnhetsprodukter, forurensning og skitt som kan sette seg på kroppen i løpet av dagen, og du trenger dermed ikke skifte sengetøy like ofte.


 3. Virker søvndyssende for kroppen


  Hvis du alltid er lys våken når du egentlig skulle sovet kan det også være lurt å ta en dusj, ifølge Christopher Winter, medisinsk direktør ved søvnsenteret på Matha Jefferson Hospital.

  Grunnen er at kroppstemperaturen vår stiger i varmt vann, før den synker igjen når du tørker deg, skriver greatist.com.

  - Den raske nedkjølingen etter at du er kommet ut av dusjen kan ofte fungere søvndyssende for kroppen.


 4. Du får renere ansiktshud


  Du kan være mer utsatt for å få kviser hvis du ikke vasker deg før du legger deg, skriver greatist.com. Produksjonen av olje i ansiktet er høyest ved 13.00-tiden, mens den vanligvis er minimal midt på natten, med mindre du svetter mye mens du sover. Dersom du gjør det er det bedre å vaske av seg svetten om morgenen og få en frisk start på dagen.