Brittany (29) skulle dø på lørdag - nå utsetter hun det

- Dette er ikke det riktige tidspunktet å dø på.

(upublisert) Opprettet
Brittany Maynard ble tidligere i år diagnostisert med uhelbredelig kreft i hjernen. Den 29 år gamle amerikaneren ønsket å dø med verdighet og bestemte seg for å ta sitt eget liv 1. november i år. Nå har hun bestemt seg for å utsette døden.
- Det føles ikke som at dette er den riktige tiden, men den vil komme. Jeg merker at jeg blir sykere og sykere hver uke. I dag er jeg fortsatt lykkelig. Jeg smiler og ler fortsatt med familie og venner, sier Maynard i en video familien har publisert på YouTube. Se den rørende videoen i bunn av saken. Siden Maynard fikk dødsdommen, har hun stadig blitt verre. Ektemannen Dan sier at familien tar én dag av gangen. - Det høres kanskje klisjé ut, men det er den eneste måten å komme seg igjennom dette på, sier han i familiens video. Maynard har rørt en hel verden med sin åpenhet rundt den uhelbredelige kreften. Etter planen skal hun dø ved hjelp av assistert selvmord før sykdommen tar overhånd.

Vil ikke vente for lenge

29-åringen sier at det verste som kan skje er at hun venter for lenge med å dø. - Jeg prøver å omfavne hver dag, men sykdommen tar anatomien min vekk fra meg. Maynards kreft er lokalisert i hjernen, og anfallene kommer stadig hyppigere. - Mange ser nok på meg og tenker at jeg ikke ser så syk ut som det jeg sier at jeg er. Det er sårende å høre slike ting. Jeg føler meg virkelig så syk som jeg er.

Oppfylte siste ønske

Maynard ønsket å oppleve Grand Canyon med familien før hun dør. Tidligere denne måneden fikk hun oppfylt sitt siste ønske. Men det er ikke alle ønsker 29-åringen har mulighet til å oppfylle. - Hvis alle drømmene mine ble sanne, ville jeg på en eller annen måte overleve dette. Men det vil sannsynligvis ikke skje. Se den sterke videoen fra Brittany Maynard:
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer