Banner du mye? Da kan du være et språkgeni

Flere fordeler ved å bruke stygge ord.Banner du mye? Da har du sikkert fått høre at du har et dårlig ordforråd og er mindre smart enn andre.

Men forskning viser at dette bare er tull.

SOL har samlet noen fordeler ved å banne:
 1. De som banner har bedre verbale evner


  Det viser seg faktisk at de som lirer av seg noen saftige gloser i ny og ne ofte har bedre verbale evner enn andre. Det skriver de amerikanske psykologene Kristin Jay og Timothy Jay i tidsskriften Language Sciences.

  Psykologene fikk en gruppe studenter til å skrive ned så mange banneord som overhodet mulig på ett minutt. Deretter fikk studentene i oppgave å rable ned andre ord - som for eksempel dyrearter - på like lang tid.

  Resultatet var slående: Forsøkspersonene som kom på flest banneord gjorde også det best i den andre testen, skriver Independent denne uken.  


 2.  Reduserer smerteopplevelser


  I 2011 kom forskere frem til at det er en sammenheng mellom stygt ordbruk og økt toleranse for smerte, skriver Times.com.

  Forskere ved Keele-universitetet i Storbritannia fikk studenter til å putte hendene i bøtter med iskaldt vann og samtidig repetere banneord. Senere gjorde de akkurat det samme uten de stygge ordene.

  Testen viste at de som bannet klarte å holde hendene i isvannet over lengre tid enn de som ikke bannet. 


 3. Kan gi mennesker større kontroll


  Psychologytoday skriver at bruken av tabubelagte ord kan gi oss en større følelse av makt og kontroll over en vanskelig situasjon.

  Ved å banne viser vi - kanskje mest for oss selv - at vi ikke er passive ofre, men faktisk har evne til å reagere og kjempe tilbake. Dette kan gi oss økt selvtillit, viser forskningen.


 4.  Kan forhindre vold


  I noen vanskelige situasjoner kan ett banneord eller tre gjøre at vi unngår å bruke vold. Det skriver Psychologytoday. I stedet for å slå noen - eller verre - kan vi kanalisere sinnet ved å banne i stedet.

  Men husk: Banning kan også føre til skadelige konsekvenser, men trolig ikke i like stor grad som vold.
Legg til sol_no på SnapChat