9 hodepine-syndere du kanskje ikke visste om

Fridager og hodepinetabletter trenger ikke være bra.

80 prosent av oss har hatt hodepine det siste året, ifølge Norsk Helseinformatikk. Ofte vet vi ikke hva som utløser smertene. Her er ni mulige syndere du kanskje ikke visste om.

1. Tyggegummi

Forskere fra Tel Aviv University ba 30 tenåringer med migrene om å slutte å tygge tyggegummi, skriver forskning.no. Hodepinen forsvant for 19 av dem, mens sju meldte fra om betydelige forbedringer. 

2. D-vitaminmangel

En norsk studie viser at mangel av D-vitamin kan gi hodepine, skriver NRK.no. Forskerne kom også frem til at mange pasienter med skjelett- og muskelsmerter og tretthet hadde for lite D-vitamin i kroppen.

3. Hodepinetabeletter

Britiske helsemyndigheter gikk i 2012 ut og advarte mot en ond hodepine-sirkel, skriver NTB. De mener at hodepinetabletter kan forverre hodepinen. Ekspertene slo fast at medsinen blir en del av problemet dersom man bruker smertestillende minst 10-15 dager i måneden.

4. Druer

Det er kjent at rødvin kan utløse hodepine, men visste du at druer også kan gjøre det, spør KK. Årsaken er at druer inneholder tyramin. KK har også skrevet en sak om andre matvarer som kan gi hodepine.

5. Fridager

Mange opplever hodepine når de skal slappe av i helgen etter en stressende uke. Årsaken er den brå nedgangen i stresshormoner, skriver Side 2.

6. Hard trening

En studie fra 2008 at hard trening over tid kan gi migrene, skriver Forskning.no. Samtidig viste en annen studie at de som trente lite, hadde mer vanlig hodepine. Forskerne fant ikke ut hvorfor hard trening trigger migrene.

7. Mobiltelefoner og nettbrett

- Vi har sett flere skader som kan relateres til økende bruk av nettbrett og mobiler. Pasienten klager som regel over smerter i nakkemuskulaturen og gjerne også gjentagende hodepine, sier kiropraktor Frode Vivot Sørholt til Adresseavisen.

8. 3D-filmer

Ifølge professor Michael Rosenberg ved Northwestern University Feinberg School of Medicine i Chicago, kan folk med øyeproblemer få hodepine av 3D-filmer, skriver Side 2. Grunnen skal være at det krever større mental innsats å se en 3D-film.

9. Stramme frisyrer

KK skriver at en stram hestehale eller flette kan forårsake hodeverk. - Som på kroppen ellers har hår nervefibre som kan gi ubehag og smerte hvis hårene dras for stramt, har hudlege Kjetil Guldbakke sagt til magasinet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder