9 herlige fordeler med å være katteeier

Er katteeiere smartere enn hundeeiere?

(upublisert) Opprettet

1. Er katteeiere mer intelligente enn hundeeiere? Svaret er ja, om vi skal tro en studie utført ved Carroll-universitetet i Wisconsin. Det er nok ikke alle som vil være enige i det, men ...

 

2. Uansett: En britisk studie viser at kattefolket har høyere utdanning enn andre kjæledyreiere.

 

3. Å ha en katt rundt seg kan være avstressende, mener amerikanske forskere.

  small Scottish straight kitten walking towardsFoto: Colourbox  

4. Og nettopp dette blir brukt som en mulig forklaring på hvorfor det er bra for hjertet å ha katt. Katteeiere  har ifølge en amerikansk studie rundt 30 prosent lavere risiko for å dø ved hjerteinfarkt.

 

5. Katten din liker deg! En studie avliver myten om kattene som småkyniske dyr som kun vil ha mat av eierne sine. Kvinner og katter har et spesielt nært forhold, ifølge studien.

 

6. Menn! En undersøkelse utført av en britisk psykolog viser at kvinner finner menn som er glade i dyr mer attraktive. Spesielt menn som liker katter blir betraktet som snillere og mer omsorgsfulle enn andre.

  Foto: ColourboxFoto: Colourbox

7. Å ha et kjæledyr kan ha god effekt på blodtrykket, ifølge forskning ved Buffalo-universitet i New York.

 

8. Og det kan være bra for den mentale helsa, ifølge den amerikanske psykologforeningen. Katter bidrar med sosial og emosjonell støtte, skal vi tro foreningen.

 

9. Sist men ikke minst: Man må jo rett og slett bare smile av disse skapningene.

(Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)
   

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.