8 tegn på at du er i et sunt forhold

Ekspertene har talt. Her er noen av tegnene på et vellykket forhold.

8 tegn på at du er i et sunt forhold
(upublisert) Opprettet 1. Dere ler av det samme


  Å le sammen er svært bra for forholdet. En studie av par som hadde vært gift i over 45 år, publisert i 1990, viste at humoristisk sans var en av tre hovedårsaker folk oppga som grunn til at forholdet var så sterkt.


 2. Dere snakker om følelser


  Par i velfungerende forhold deler følelsene sine med hverandre, og forteller den andre om tanker og ideer, skriver Psychology Today.

  Ifølge en forskningsrapport (Laurenceau and colleagues) utgitt i 1998 fører det å avsløre sine innerste følelser til at man kommer nærmere hverandre, og det er derfor en viktig del av et godt forhold.


 3. Dere har forskjellige hobbyer


  Man trenger ikke gjøre absolutt alt sammen selv om man er gift eller er kjærester. I et vellykkede forhold er det viktig å gi hverandre rom til å dyrke sine egne interesser og hobbyer.

  - Uavhengighet og frihet er viktig for at det forhold skal være sunt, sier parterapeut Marlene Wasserman til Glamour.com.


 4. Dere deler på husarbeidet


  Par som er enige om å dele på husarbeidet har større sannsynlighet for å være tilfreds i forholdet, skriver Huffington Post.

  Dette kom frem i en studie utført ved University of California (UCLA) mellom 2001 og 2004.


 5. Dere krangler uten å såre hverandre


  Måten man krangler på har mye å si, ifølge eksperter.

  – Istedenfor å angripe den andre personen, vil lykkelige par uttrykke sine egne følelser, sier psykoterapaut Vikki Stark, direktør for Sedona Counselling Center i Montreal, til Huffington Post.

  Par som holder sammen lenge tar opp ting som trengs å snakkes om - blant annet uten å slenge hatefulle kommentarer og rømme fra diskusjonene.


 6. Dere skryter av hverandre


  Vellykkede par er ikke redde for å gi hverandre komplimenter.

  – Man må huske å påpeke alt det man liker ved hvem den andre er og hva den andre gjør eller sier. Mange henfaller til å bare påpeke det negative; det den andre har av «feil og mangler», sier Dagfinn Sørensen, psykolog og spesialist i klinisk sexologi, til iTromsø.


 7. Dere er bestevenner


  I KK skriver Peder Kjøs, psykolog og samlivsekspert, at vennskapet og den seksuelle tiltrekningen er grunnsteinene i et forhold.

  "Vennskap og fellesskap betyr at dere står sammen om de viktigste tingene i livet og kommuniserer godt om det som betyr noe for dere. Den seksuelle tiltrekningen kommer i tillegg, og gjør parforholdet til noe mer og noe annet enn bare et godt vennskap", skriver han.


 8. Dere tar på hverandre ofte


  Kroppskontakt er naturligvis en viktig del av et forhold, men alt handler ikke om sex. Par i vellykkede forhold viser også kjærlighet utenfor soverommet, ved å klemme hverandre, kysse, holde hender og lage mat sammen.

  Det sier parterapeut Marlene Wasserman til Glamour.com.
Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer