8 grunner til at du bør ha kokosolje i huset

Kan brukes til så mye mer enn matlaging.

8 grunner til at du bør ha kokosolje i huset
(upublisert) Opprettet


Er det noe som virkelig har blitt populært å ha i hus, så er det kokosoljen. Kokosolje fortsetter å være en av de heteste skjønnhetstrendene - og kan brukes til mye mer enn matlaging.

Oljen har svært mange fordeler, både for helse, hud og hår.
SOL har samlet 8 geniale måter du kan bruke kokosolje til: 

 1. Kokosolje til håret


  Det er flere måter kokosoljen kan brukes til håret. Er hårtuppene dine tørre? Ta en liten dose kokosnøttolje mellom fingrene og masser inn i tuppene for å gi ordentlig fukt og glans.

  Har du statisk hår skal også oljen hjelpe å samle håret.

  Du kan også lage din egen hårmaske av oljen. Kokosoljen vil smelte når den blir varm, så du kan gjerne ha en egen boks/glass med kokosolje i dusjen. Etter sjamponering, påfør en generøs mengde av oljen i håret (fra midten og ned til tuppene). La den virke i minst fem minutter før du skyller.


 2. Som fuktighetskrem


  Minmote.no skriver at du kan smøre kokosoljen på kroppen rett etter du har dusjet. Da er porene fortsatt åpne, og oljen vil absorberes bedre inn i huden.

  Ifølge Klikk.no tilfører oljen mye fuktighet til huden og reduserer også vanntap gjennom hudoverflaten, slik at huden holdes myk og fuktmettet lengre enn ved bruk av andre fuktighetskremer.

  Videre skriver de at kokosoljen kan brukes til nattkrem, fordi den både er fuktgivende og antibakteriell. Har du derimot svært fet og uren hud er ikke kokosoljen det beste alternativet.


 3. Hender og negler


  Sliter du med tørre hender og neglebånd? Da bør du prøve å påføre oljen to ganger daglig. På den måten holder neglene seg fine, samtidig som du slipper å investere i dyre produkter som lover det samme resultatet.

  Kokosoljen vil styrke neglene og gir fuktighet til huden.


 4. Kan brukes som sminkefjerner


  Det er ikke alltid lett å finne en sminkefjerner som fungerer for din hud eller en som faktisk fjerner all sminken. Minmote.no skriver at hvis du har problemer med å fjerne den siste resten av maskara, kan du bruke en liten dose av oljen for å få fjernet alt. Unngå å få kokosoljen i direkte kontakt med øynene.


 5. Barbere leggene


  Tradisjonelle barberkremer inneholder som regel et sammensurium av kjemikalier som du verken burde smøre på beina eller spesielt ikke under armene hvor huden er tynn og sart.

  Mange kan reagere på ulike barberkremer, men Klikk.no skriver at du heller kan prøve litt kokosolje neste gang du skal fjerne kroppshåret. Den lukter godt, fukter huden og er naturlig antibakteriell.


 6. Mot tørre lepper


  Har du tørre og sprukne lepper skal kokosoljen være midt i blinken. Om du ikke vil ha den tilgjengelig i vesken hele dagen, kan du påføre oljen på leppene før du legger deg, og la den virke over natten.


 7. Kroppsskrubb


  Fuktighetskremer trekker bedre inn i huden om man skrubber vekk gamle og døde hudceller først. Men dropp dyre og kjemiske skrubbkremer. Det du trenger er kokosolje og litt grovkornet sukker eller salt. Bland sammen og nyt følelsen av babymyk hud.


 8. Øyekrem


  Huden under øynene er tynn noe som gjør den er lett utsatt for poser og mørke ringer. Men ifølge nettsiden Health.com trenger du ikke å blakke deg med dyre øyekremer. Ta litt kokosolje og varm den mellom fingrene før du påfører et tynt lag under øynene.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer